

Krkovička v copánku
Suroviny 4 porce
- 4 plátky vepřové krkovice bez kosti 600 g
- 12 plátků uzeného boku s česnekem 200 g
- 24 plátků čerstvého rozmarýnu (na každé maso 6)
- 1/2 sáčku hotové Barbecue marinády
- 1 lžíce oleje
- bílé části lahůdkové cibule (celý svazek)
- 100 ml vývaru (měla jsem hovězí z morkových kostí a masa)
- 4 velice tenké plátky másla
- podle potřeby sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme.
Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale nedořízneme až ke konci. Necháme si od konce cca 2cm masa vcelku.
Na každý díl masa dáme po dvou lístcích rozmarýnu a po jednom plátku uzeného boku.
Takto připravené maso zapleteme do copánku a na konci zajistíme párátkem, nebo kouskem špičaté špejle.
Krkovičkové copánky důkladně obalíme v marinádě a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Poté rozehřejeme troubu.
Na pánvi v rozehřátém oleji zprudka osmahneme copánky a hlavičky lahůdkových cibulek.
Vše přendáme do zapékací mísy a podlijeme vývarem, kterým jsme vypláchli pánvičku s výpekem.
Přiklopíme víkem, dáme do předehřáté trouby a na 3/4výkon pečeme 15minut.
Poté copánky ve šťávě otočíme, poklademe plátky másla, opět přiklopíme víkem a troubu ubereme na poloviční výkon. Používám plynovou troubu.
Pečeme 30 minut. Na talíři copánky přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby osolíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Plátky masa jsem ničím nekořenila. Rozmarýn, česnekový bok a marináda se samy o sobě postaraly o báječnou chuť.
Jídlo je hodně syté a kdo není velký jedlík, bohatě mu postačí poloviční porce:-)
Nápad na“copánkový tvar“mám tady z Topreceptů. Jsou zde recepty z bůčku i z drůbeže.
Zbytek jsem si přizpůsobila dle stavu ledničky :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovička v copánku
-
Jaromira18: Děkuji
-
nádherná dobrota, tomu se nedá odolat.
-
na Tvoje výtvory je radost pohledět
-
pěkné
-
Anna Kocikova:
to nepatří Tobě ale manželovi za nápad z nudapláží
-
Anna Kocikova:
bod manželovi za super nápad!!!
-
helwe59:
Vaše milé komentáře mě velice potěšilyVšem děkuji
maiva:Iv u nás je také z vepřového na prvním místě krkovicez hovězího zase kližka
Mňam,teď jsem se zase navnadila na žravou notu
Danca:Danuš,manžel říká,že si máme dát kus krkovičky a jít na nudapláž,tam prý plavky nepotřebujemeUž ho vidím,jak má připálená záda z toho,jak by musel ležet jen na břichu
-
Moc pěkný recept a nápad, krkovičku máme nejraději
+
-
Nezlobte mě všichni s tím vepřovým, potřebuju zhubnout do plavek!!!
Moc hezký nápad Drahuško a krásné fotky, mám Pavlovův reflex! -
Moc hezký nápad, určitě to byla dobrota, dík za inspiraci
-
-
Moc se mi to líbí,je vidět,že i obyčejný plátek krkovičky se dá připravit s láskou.
Foto i postup nemají chybu
-
-
A že je to krásna vianočka
-
Jasně, krkovičková vánočka