Cizrnovo - bramborová polévka s chutí Orientu (vydatná)

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 13 názorů

Suroviny

4 větší brambory
250 g vařené cizrny
1 cibule
4 stroužky česneku
hrst čerstvého nakrájeného mangoldu nebo špenátu
2 polévkové lžíce červené kari pasty
1,5 l vývaru
150 ml kokosového mléka ( kdo nemá rád, dá smetanu na vaření)
olej nebo máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na másle nebo oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli a po chvilce i posekané 2 stroužky česneku.

  2. Přimícháme kari pastu, zlehka orestujeme a zalijeme vývarem.

  3. Vložíme uvařenou cizrnu a na kostičky nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor.

  4. Nakonec přidáme zbytek posekaného česneku.

  5. Odebereme část zeleniny, tu necháme jako vložku do polévky, a zbytek dohladka rozmixujeme.

  6. Poté přilijeme kokosové mléko nebo smetanu, vložíme mangold nebo špenát a necháme jej zavadnout.

  7. Dochutíme a buď zeleninu vrátíme zpět do polévky nebo ji vložíme přímo na talíř a zalijeme polévkou.

Poznámka

Zbylé silné řapíky mangoldu můžeme dát vařit rovnou spolu se zeleninou.

Inspirováno Apetitem, upraveno mnou a mým apetitem :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 47 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnovo - bramborová polévka s chutí Orientu (vydatná)

Tématické fráze: cizrna s mangold cizrnovobramborová polévka recept cizrnovo dynova polévka s bramborem vareni s hraskou top recepty s fotkou recepty na bramborovou cizrnovou polévku recepty s apetitem cizrno-bramborová polévka recepty cizrna thajso polevka mangold cizrna cizrnovo-bramborová polévka

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít