Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 831 kJ / 3 545 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,54 g |
| Tuky | 208,86 g |
| Vláknina | 12,85 g |
| Cholesterol | 2,04 g |
| Sodík | 3,81 g |
| Sůl | 9,26 g |
| Sacharidy | 310,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozpustíme v misce s vodou a cukrem. Přidáme rozšlehaná vejce, 15 g rozehřátého vlažného másla a mouku. Vypracujeme hebké nelepivé těsto (měla jsem asi větší vejce a musela jsem mouku přidávat - musíte ale postupně, aby těsto nebylo příliš hutné).
Krok 2: Těsto potřeme lehce olejem ze všech stran, aby nelepilo, a necháme asi 1 hodinu vykynout. Pak do těsta hnětačem zapracujeme všechno změklé máslo. Když je máslo dokonale zapracované, necháme těsto odpočinout asi 5 minut (ale úplně ideální je dát těsto v této fázi dobře zakryté do chladničky a nechat do rána.
Krok 3: Ráno pak začít péct a máte čerstvé briošky ke snídani. Briošky, chlazené přes noc jsou ještě jemnější), mezitím si vymažeme formičky košíčků (pokud nemáme originál brioškové) máslem.
Krok 4: Těsto rozdělíme na dílky a z každého ještě uštípneme asi 1/4. Z větších kousků vytvoříme kuličky a posadíme je do košíčků. Do kuliček uděláme palcem důlek a do něj posadíme malou kuličku z odštípnutého kousku těsta. Necháme dokynout asi 30 minut.
Krok 5: Pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C, dokud nejsou briošky zlaté a lesklé. Vyklopíme a necháme vychladnout. Briošky jsou jemné a vláčné, nepříliš sladké.
Zveřejněno 3. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Briošky - klasický francouzský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjXL
Moje poznámka
Briošky - klasický francouzský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjXL
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 11 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 17 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 6 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 6 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 6 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 6 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 7 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 9 hodinami
Tématické fráze:
briosky,
francouzská brioška sladká,
brioškové těsto,
recept na briošky,
briošky recept,
brioška,
francouzske briosky,
brioška recept,
francouzská brioška,
slané briošky,
francouzská brioška s krémem,
těsto na briošky,
briozky,
recept briosky,
sladke briosky,
recept brioška,
briošky slané,
brioškové těsto recept,
briošky sladké,
briozka
Suroviny:
droždí čerstvé,
voda,
mouka hladká,
cukr krystal,
sůl,
vejce,
máslo,
máslo,
máslo,
vejce,
voda
Komentáře (15)
Moje kámoška miluje vlažný croissant a na něj si položí plátek anglické ... a je jí blaze