Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Briošky - klasický francouzský recept

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 1. 2014 08:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 831 kJ / 3 545 kcal
Bílkoviny99,54 g
Tuky208,86 g
Vláknina12,85 g
Cholesterol 2,04 g
Sodík 3,81 g
Sůl9,26 g
Sacharidy310,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Typický tvar báboviček s nezbytným "knoflíkem" nahoře je jedním z příkladů klasické francouzské snídaně. S výtečnou domácí marmeládou a horkou kávou s mlékem :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zizala

26. 4. 2021 05:33

Cheetah79: Děkuji, jsem ráda, že se recept osvědčil:-K

Cheetah79

25. 4. 2021 23:25

Z tohoto těsta jsem dělala mazanec, samozřejmě množství upravila a přidala další ingredience, těsto jsem v lednici nechala dokonce dvě noci. Byl výborný! Toto těsto je opravdu velmi chutné <3

senky

8. 1. 2014 14:56

Tak toto jsem přehlídla:-O:yes::yes: Mám moc ráda takové pečivo, i když bych se na ně neměla ani podívat:-)):-8;-)

Moje kámoška miluje vlažný croissant a na něj si položí plátek anglické ... a je jí blaze:-D:-D, já to teda jsem schopná sníst, ale přece jen pro mně je vrchol blaha na croissantu máslo, marmeláda ;-):-)

tejaja

8. 1. 2014 14:07

zizala: Jarka, skús si dať na Veľkú noc na rez baránka alebo mazanca údenú šunku...dobrota :yes:;-)

zizala

8. 1. 2014 14:02

tejaja: U nás se zase k některým polévkám (kulajda, bramboračka) jedl koláč s ovocem nebo sladké vdolky. Já jsem ale měla spíš na mysli to, že v Americe prý není jako běžný sortiment obyčejná slaná houska, naprostá většina pečiva je tam sladká. A na to sladké pečivo si běžně dávají šunku, sýry a pod. To nám nechutná.

tejaja

8. 1. 2014 14:00

jarda Kadic: Jaroušku žeby? Myslíš, žeby zvládli aj chlieb s masťou a lekvárom, ktorý nám ako deťom nesmierne chutil? :-)

jarda Kadic

8. 1. 2014 13:58

tejaja: Terezko,tak se prihlašte jako 51 americký stát;-);-);-);-):-D

tejaja

8. 1. 2014 13:45

zizala: neviem, či je to americký štýl, ale u nás sa každú Veľkú noc podáva šunka, klobása, údený bôčik a pod, o ktorých nikto nepochybuje, že sú slané, s mazancom, Zemplínskym koláčom, baránkom....ktoré sú jednoznačne sladké a to už dlhé generácie :-)

zizala

8. 1. 2014 13:45

jarda Kadic: :-) Jiný kraj, jiný mrav ;-)

jarda Kadic

8. 1. 2014 13:32

zizala: S tím “americkým stylem“ máš svatou pravdu, když mě navštívila dcera kamaráda z Floridy a k párku místo hořčice upřednostnila malinovou marmeládu,šel jsem do kolen a zajistil jí přednost na WC.A představ si-zbytečně:-O;-):-O:-O:-)):-)):-))

zizala

4. 1. 2014 08:08

Taťka: Na sladký moučník si položit nebo namazat něco slaného, to je americký styl. Ale nám nevyhovuje :-)

Taťka

4. 1. 2014 04:11

Vynikající jsou po rozříznutí potřené máslovým, sýrovým krémem podle chuti s taveným sýrem nebo Nivu a plátke salámu.
:yes:

rozmarynaH

3. 1. 2014 11:51

To by mě moc chutnalo:-p. Žádné krémy:-K, žádná šlehačka:-K, zkrátka paráda. Uložila jsem si a určitě vyzkouším :yes::yes:

spagetka

3. 1. 2014 10:18

Jo, to můžem :-p:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: briosky francouzská brioška sladká brioškové těsto recept na briošky briošky recept brioška francouzske briosky brioška recept francouzská brioška slané briošky francouzská brioška s krémem těsto na briošky briozky recept briosky sladke briosky recept brioška briošky slané brioškové těsto recept briošky sladké briozka

Suroviny: droždí čerstvé, voda, mouka hladká, cukr krystal, sůl, vejce, máslo, máslo, máslo, vejce, voda

TopRecepty.cz

Briošky - klasický francouzský recept

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NjXL