Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá buchta s ovocem a pudinkem

Nedělní návštěva za dveřmi a vy nevíte jaký moučník naservírovat ke kávě? Vyzkoušejte recept na rychlou pudinkovou buchtu, na kterou můžete dát jakékoliv ovoce, které vás napadne. Do hodiny budete mít skvělý moučník na stole a zaručeně sklidí úspěch.

Hodnocení receptu je 4,4 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucie95 Lucie95

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 742 kJ /
3 763 kcal
Bílkoviny88,75 g
Tuky47,93 g
Vláknina15,80 g
Cholesterol 312 mg
Sodík 583 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy736,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Plech vymažeme moukou a vysypeme moukou. Krok 2: Přidám cukr, mléko, olej a vejce a vymícháme těsto. Těsto vylijeme na připravený plech. Krok 3: Poklademe libovolným ovocem (např. rebarboru a rybíz). Krok 4: Pudink připravíme podle návodu na obalu, avšak z menšího množství mléka (aby byl hustší a mohli jsme ho rozetřít). Krok 5: Na ovoce rozetřeme pudink. Dáme péct na 170°C zhruba na 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Naše letní ovoce

Zveřejněno 15. 8. 2013

Poznámka autorky Lucie95

Pudink neroztíráme úplně do krajů, abychom v průběhu pečení mohli pozorovat, jak je těsto upečené. Pokud by bylo celé těsto pod pudinkem, špatně by se špejlí zkoušelo, jestli je koláč už hotový ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPQm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XPQm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já jsem pudink udělala hustší a dala na těsto a poté jahody. Jinak je vynikající.:yes:;-)

kopretina 1. 5. 2017 08:51
No to mi je jasny jen nebylo psano zda horky puding nebo trochu vychladli uz sem buchtu delala vcera dnes znova ale nebylo psano zda tepli bo ne jinak ctu vse :yes::yes::-!

kopretina 30. 4. 2017 13:05
To jako pudink jeste tepli vylit na to testo

kopretina: Pokud byste pečlivě četla postup, tak se dozvíte, že těsto se peče spolu s uvařeným pudinkem :-8

:-?Mě by spíš zajímalo, jak se dá těsto této konzistence vylít na plech.

Lucie: Tak jej udělejte řidší, pokud vám nejde rozetřít. Po upečení ztuhne také ;-)

Jen jsem nepochopila jak se na syrové těsto :-//rozetře pudink a ještě k tomu tužší konzistence????

no ujde nic moc:no:

supr :) i s pecicim papirem :D nesnasim umyvani pekace..:-8

Vynikajiciii:yes:

Kajaa: Zkusit to určitě můžete :-) ale dala bych ho tam bez šťávy!

Může se použít i zavařené ovoce? :-O

Michaela Týlová 12. 1. 2014 12:38
Výbornááá:-p

Tématické fráze:
buchta s ovocem, pudinková buchta s ovocem, rychlá hrnková jablková buchta, rychlá buchta na plech s ovocem, buchta s pudinkem, rychlá buchta na plech s pudinkem, rychla buchta, rychlá hrnková buchta s pudinkem, pudinková buchta na plech s ovocem, buchty na plech s ovocem rychlá, buchta na plech s ovocem, pudinková buchta s jablky, hrnkova buchta s pudinkem, rychlá buchta s tvarohem a ovocem, pudinková buchta na plech, rychlá letní buchta, buchta s pudinkem a jablky, rychlá pudinková buchta, buchty s ovocem, buchta na plech pudinková rychlá

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr krystal, mléko, olej, vejce, ovoce, pudink vanilkový, mléko, cukr, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu