Výborný piškotový korpus na dorty
Piškotové korpusy jsou základem mnoha dortů. Tento výborný recept na korpus je jednoduchý, spolehlivý a zvládnou ho i ti, kteří nemají velké zkušenosti s pečením. Z takového dortu budou mít radost všichni obdarovaní.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 240 kJ / 2 925 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,72 g |
Tuky | 142,24 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 463 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 353,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný piškotový korpus na dorty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxl6
Moje poznámka
Výborný piškotový korpus na dorty
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxl6
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 5 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 1 hodinou
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 1 hodinou
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 2 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 2 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 3 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 4 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulka89 před 4 hodinami
Tématické fráze:
piškotový dort,
piškot na dort,
nejlepší dortový korpus,
těsto na dortový korpus,
piškotový dort recept,
recept na piskotovy dort,
korpus,
korpus recept,
recept na korpus,
piškotové těsto dort,
nejlepsi piskot na dort,
jednoduchý korpus na dort,
recept na dort,
piskotovy dortový korpus hrnickovy,
hrnkový recept na dortový korpus,
testo na dort,
piškot na dort recept,
piškotové dorty,
nejlepší recept na dortový korpus,
výborné krémy do dortů
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
olej,
vejce,
voda,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (153)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Formy budu pect dvě - 26cm a 20cm ...prosím jak by jste upravili poměr vajec?
Na tu větší ze 6 vajec a na tu menší ze 2? Nebo by jste to nechali jak to je? Děkuji, nemám s dorty zkušenosti tak ať se povede a je vysoký na promazani 🙂
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Zopakuju i pro syna :)
Oprava: vypadá...dost...
Ale určitě se nám povede, protože ho pečeme pro maminku k narozeninám.
A nakonec na to dám z receptu od Ládi Hrušky (třepaný dort) ten mandarinkový krém a je to výborné, přitom rychlé a jednoduché. Vlastně jsem původně chtěla dělat ten třepaný dort, ale nechtěla jsem kupovaný korpus, tak jsem hledala nějaké dobré těsto na piškot.
Kdo nezná, tak at to nemusíte hledat, tady je ten krém:
Do zavařovací sklenice se závitem dám celou plechovku manadarinek i se štávou a lehce je vidličkou rozmíchám, aby nebyly úplně celé. K tomu naleju jeden kelímek smetany na šlehání a přisypu od Oetkera vanilkový puding bez vaření (Créme Olé) a se vším se třese až tu úplně ztuhne. A už to jenom natřu na ten korpus.
Dobrou chut a ještě jednou dík za recept na super piškotové těsto.
nikdy jsem dort nepekla, a zajímalo by mne jaký je přesný postup, nebo mám vše smíchat dohromady? Všichni recept chválí, tak bych ho chtěla vyzkoušet a sama upéct dort dceři k narozeninám. Dort bych chtěla raději na vyšší plech kvůli obdélníkovému tvaru. Děkuji za informaci
Nebo Pudinkový 2 pudinky uvaříme v 600ml mléce, dáme vyhladnout. (aby se nedělal škraloup, tak dávám hned když pudink vleju do mísi, překryji frešfolií, která se dotýká pudinku) Pak vyšlehám máslo, moučkouvý cukr, dle chuti a zamíchám pudink. (když je vanilkový můžete přidat trochu rumu a když je třeba čokoládový, tak tam dávám tyčinku kofily nebo ledových kaštanů, pro lepší čokoládovou chuť.