Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 774 kJ / 4 487 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,85 g |
Tuky | 217,56 g |
Vláknina | 28,08 g |
Cholesterol | 438 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 497,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Hotové propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme prochladlou náplní (dala jsem jí asi 2/3 - 3/4, zbytek mám v lednici, třeba na pár buchtiček). Vzniklému krátkému závinu uzavřeme konce a celý jej podélně rozřízneme a obě části zamotáme do copu.
Krok 3: Tento cop pak můžeme nechat nakynout na plechu a potřený vejcem upéct ve vyhřáté troubě (vypadá nádherně) nebo - jako jsem udělala já - jej hned po zavinutí opatrně urovnat v pečící nádobě od pekárny, tam nechat nakynout a tam i upéct (program Pečení, stačí 40 minut).
Zveřejněno 25. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový cop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lx56
Moje poznámka
Ořechový cop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lx56
Nejnovější recepty
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 44 minutami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 10 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 19 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka
BublinaF před 7 minutami
Brokolicová polévka
Gothaj před 16 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 20 minutami
Pečená dýně
Agliooglio před 42 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 1 hodinou
Švestkový crumble
olgaja před 2 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 2 hodinami
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 3 hodinami
Tématické fráze:
ořechový cop,
snídaně s novou recepty,
kynutý ořechový cop,
orechový štrůdl,
ořechový závin z domácí pekárny,
vánoční ořechovy cop,
pečený cop,
cop,
recept na ořechovy cop,
ořechový cop recept,
jak upect babovku,
jak upect piškot,
makový cop,
ořechový,
recept ořechový cop,
štrůdl z domácí pekárny,
cop s ořechy,
ořechový závin domácí pekárna,
recept cop,
recepty domácí pekárna ořechový cop
Suroviny:
voda,
cukr,
cukr vanilkový,
tuk hera,
žloutek,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
ořechy,
mléko,
piškoty,
rum,
med,
cukr,
bílek
Komentáře (43)
https://www.toprecepty.cz/recept/46172-ceska-makov...
Dle apetitu mých strávníků určitě ano. Zadělala jsem hned dvojitou dávku. Z poloviny byl cop a z druhé části jsem chtěla udělat rohlíčky, ale vyšly z toho takové buchtičky - kluci balili se mnou
jo ... máš pravdu ... těsto zadělávané vodou je mnohem lehčí a chutnější než z mléka.
Bodík je jasný
......právě jsem si plátek copu dala k pozdní snídani a ač je pečený předevčírem odpoledne, je jako čerstvý
No co dodat,