Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 774 kJ / 4 487 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,85 g |
| Tuky | 217,56 g |
| Vláknina | 28,08 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 181 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 497,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Hotové propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme prochladlou náplní (dala jsem jí asi 2/3 - 3/4, zbytek mám v lednici, třeba na pár buchtiček). Vzniklému krátkému závinu uzavřeme konce a celý jej podélně rozřízneme a obě části zamotáme do copu.
Krok 3: Tento cop pak můžeme nechat nakynout na plechu a potřený vejcem upéct ve vyhřáté troubě (vypadá nádherně) nebo - jako jsem udělala já - jej hned po zavinutí opatrně urovnat v pečící nádobě od pekárny, tam nechat nakynout a tam i upéct (program Pečení, stačí 40 minut).
Zveřejněno 25. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechový cop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lx56
Moje poznámka
Ořechový cop
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lx56
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 7 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 9 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 11 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 12 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 12 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 12 hodinami
Tématické fráze:
ořechový cop,
snídaně s novou recepty,
kynutý ořechový cop,
orechový štrůdl,
ořechový závin z domácí pekárny,
vánoční ořechovy cop,
pečený cop,
cop,
recept na ořechovy cop,
ořechový cop recept,
jak upect babovku,
jak upect piškot,
makový cop,
ořechový,
recept ořechový cop,
štrůdl z domácí pekárny,
cop s ořechy,
ořechový závin domácí pekárna,
recept cop,
recepty domácí pekárna ořechový cop
Suroviny:
voda,
cukr,
cukr vanilkový,
tuk hera,
žloutek,
sůl,
mouka hladká,
droždí,
ořechy,
mléko,
piškoty,
rum,
med,
cukr,
bílek
Komentáře (43)
https://www.toprecepty.cz/recept/46172-ceska-makov...
Dle apetitu mých strávníků určitě ano. Zadělala jsem hned dvojitou dávku. Z poloviny byl cop a z druhé části jsem chtěla udělat rohlíčky, ale vyšly z toho takové buchtičky - kluci balili se mnou
jo ... máš pravdu ... těsto zadělávané vodou je mnohem lehčí a chutnější než z mléka.
Bodík je jasný
......právě jsem si plátek copu dala k pozdní snídani a ač je pečený předevčírem odpoledne, je jako čerstvý
No co dodat,