Luxusní řezy Napoleon
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě zvýraznit trochou rumu, griliáší či karamelem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 42 408 kJ / 10 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,58 g |
| Tuky | 670,67 g |
| Vláknina | 36,00 g |
| Cholesterol | 3,07 g |
| Sodík | 992 mg |
| Sůl | 2,36 g |
| Sacharidy | 815,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Mouku nasypeme na vál, přidáme špetku soli a nožem ve směsi rozsekáme tuhé máslo na kousíčky.
Krok 3: V hromádce uděláme důlek a do něj nalijeme vejce rozšlehaná ve vodě s octem a alkoholem. Vše zpracujeme ručně (bez robotu) do těsta a necháme v chladu krátce odstát.
Krok 4: Těsto rozdělíme na 12 dílů a každý z nich rozválíme na obyčejný kancelářský papír o velikosti A4. Přesahující okraje odřízneme a potom zvlášť na papíru upečeme.
Krok 5: Každý plát těsta projedeme radýlkem na mřížky nebo hustě propícháme vidličkou - to je velmi důležité, aby se na těstě netvořily bubliny. Upečeme na kancelářském papíru dorůžova ve vyhřáté troubě (při 180 °C asi 8 minut).
Krok 6: Upečené pláty uložíme i s papírem na sebe a necháme vychladnout - pozor, jsou velmi křehké. Pokud se něco poláme, nevadí, na krém to pak složíme jako puzzle.
Krok 7: Na krém žloutky vyšleháme s cukrem a moukou, pak přilijeme mléko. Svaříme do hustého krému.
Krok 8: Necháme pod folií vychladnout a pak přidáváme postupně do vyšlehaného másla.
Krok 9: Hladký krém opatrně rozetřeme postupně na všechny upečené pláty těsta. Naskládáme všech 12 plátků na sebe. Troškou krému potřete i povrch a boky moučníku.
Krok 10: Drobenku připravíme tak, že na suché pánvi opražené mandlové lupínky smícháme s rozdrcenými upečenými odřezky a moučkovým cukrem.
Krok 11: Druhý den, až se řezy rozleží, tak povrch i boky posypejte připravenou drobenkou.
Zveřejněno 12. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní řezy Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLB6
Moje poznámka
Luxusní řezy Napoleon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lLB6
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 4 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 4 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 5 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 6 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 7 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 11 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 11 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 12 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 13 hodinami
Tématické fráze:
rezy napoleon,
luxusni rezy,
napoleon řezy,
dort napoleon,
dort napoleon recept,
napoleonovy řezy recept,
recept dort napoleon,
luxusní karamelové řezy,
napoleonovy rezy,
recepty na luxusní řezy,
recepty dort napoleon,
napoleonův dort,
suché řezy,
luxusní řezy recept,
recept na rezy napoleon,
řez napoleon,
napoleon dort,
napoleonove řezy na plech,
rezy luxusni,
napoleonové řezy
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
voda,
vodka,
ocet,
sůl,
žloutek,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
lupínky mandlové
Komentáře (18)
Hella:
To mřížkovací udělátko mám, leč nenapadlo mi využívat ho i uvedeným způsobem
Díky
Ale určitě budou dobré, což o to