Zapečené portobello
Portobello jsou velké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobně jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat, smažit, grilovat, restovat, nebo třeba zapékat - tak jako v tomto receptu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,16 g |
| Tuky | 212,73 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 4,31 g |
| Sůl | 10,71 g |
| Sacharidy | 13,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: U žampionů oddělíme klobouček od třeně (nožičky). Nožičku nakrájíme na menší kostičky.
Krok 2: Cibuli nakrájíme najemno a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme najemno.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme anglickou slaninu, nakrájené nožičky ze žampionů a osolíme a opepříme podle chuti.
Krok 4: Krátce orestujeme do změknutí, odstavíme a necháme vychladnout.
Krok 5: Do zchladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr a jedno vejce.
Krok 6: Kloboučky žampionů zlehka osolíme a naplníme je směsí.
Krok 7: Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 20 minut dozlatova.
Zveřejněno 22. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené portobello
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKAl
Moje poznámka
Zapečené portobello
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKAl
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 12 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 4 hodinami
Chutné vafle
Kolibinka před 4 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 5 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 5 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 7 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 10 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 11 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 12 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 13 hodinami
Tématické fráze:
portobello,
zapečené portobello,
portobello recept,
portobello recepty,
portobelo,
plněné portobello,
porto bello,
žampiony portobello,
portobelo recept,
zapečené portobelo,
porto belo,
co je portobello,
portobelo recepty,
recepty portobello,
recept na portobello,
žampiony portobello recept,
žampiony portobello recepty,
portabelo,
portobello žampiony,
pečené portobello
Suroviny:
portobello,
slanina anglická,
cibule,
sýr tvrdý,
vejce,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Laďka a Marie nejspíš vaří jen z pytlíku a tak to neumí ocenit.
Za gramatické chyby se omlouvám, ale snažila jsem se