Utopenci - klasika
Utopenci - ryze český fenomén, známý po celém světě. Vedle nakládaného hermelínu patří mezi typická hospodská jídla, podávaná jako lahůdka k pivu. Receptů na utopence je skoro tolik, kolik je kuchařek, ale vždy chutnají výtečně.
Suroviny pro 1 dávka
1 sklenice s víčkem o objemu 3 l
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 672 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,28 g |
Tuky | 1,18 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 82,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny na nálev smícháme v hrnci a přivedeme k varu. Povaříme zhruba 5 minut.
Krok 2: Poté z nálevu vyjmeme veškeré koření a odložíme bokem.
Krok 3: Cibuli nakrájíme na kolečka, špekáčky oloupeme a podélně nařízneme. Každý špekáček na řezu lehce potřeme hořčicí a naplníme kolečky cibule.
Krok 4: Zavařovací sklenici o objemu 3 l i s víčkem důkladně umyjeme a osušíme.
Krok 5: Na dno sklenice rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, čtvrtinu povařeného koření a vrstvu 4 naplněných špekáčků.
Krok 6: Celý proces opakujeme až do naplnění sklenice (vychází zhruba 4 vrstvy), občas vložíme i feferonky.
Krok 7: Poslední vrstvu špekáčků pokryjeme zbytkem cibule a zalijeme vychladlým nálevem až po okraj sklenice.
Krok 8: Uzavřeme víčkem a necháme 5 až 7 dní uležet v chladu.
Krok 9: Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 3. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci - klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9VL
Moje poznámka
Utopenci - klasika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9VL
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak správně naložit utopence,
utopenci recept ládi hrušky,
domácí utopenci jednoduchý recept,
recepty ládi hrušky utopenci,
utopenci podle ladi hrusky,
utopenci ládi hrušky,
utopencí recept,
lada hruska utopenci,
utopenci,
utopenci klasický recept,
tncz nova test špekačku,
klasicke utopenci,
buřty podle ládi hrušky,
recept na utopence,
utopenci od ládi hrušky,
recepty na utopence z buřtů,
super utopenci,
zavaření utopenci,
utopenci 5l,
jak se delají utopenci
Suroviny:
špekáček,
cibule,
feferonka čerstvá,
hořčice plnotučná,
voda,
ocet,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (12)
A foto by autor měl/a opravdu předělat a vložit ho správně,když už tu recept je,tak ať vypadá i fotečka jak má být
nebo si tu někdo honí triko???