Postup přípravy
Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout.
Krok 2: Bulku rozválíme do tenkého oválu.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Zveřejněno 18. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarování rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69pQ
Moje poznámka
Tvarování rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69pQ
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 4 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 4 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 20 minutami
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 23 minutami
Bábovka bez vajec
Vladour před 34 minutami
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 40 minutami
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 1 hodinou
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 2 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 5 hodinami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 18 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 19 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 19 hodinami
Tématické fráze:
motání rohlíků,
jak motat rohlíky,
jak se motaji rohliky,
vyroba rohliku,
návod na pečení rohlíku,
rohlíky recept,
jak se motá rohlík,
recept na rohlíky,
recepty pro začátečníky,
jak se tvarují rohlíky,
rohlíky,
motání rohlíků video,
motání loupáků,
jak motat loupáky,
rohlík,
výroba rohlíků video,
jak motat rohlík,
postup motání rohlíků,
jak se motaji loupaky,
popis pracovního postupu recept
Suroviny:
těsto kynuté
Komentáře (23)
A rohlík můžeš klidně motat i z trojúhelníku, ale toto mi při výrobě velkých rohlíků přijde rychlejší (u malých, třeba bratislavských, zůstávám u dělení kruhu na výseče). Myslím, že při tomto způsobu je těsto i víc natenko vyválené, víckrát ho "namotáš" a hotový, upečený rohlík je víc podobný kupovanému.