Tvarování rohlíků

cathleen Kuchařka: cathleen

Pro začátečníky 23 názorů

Suroviny

Kynuté těsto (slané nebo i sladké)
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout.

  2. Bulku rozválíme do tenkého oválu.
    Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce.

  3. Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.

    Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.

Poznámka

Můžete je vyzkoušet třeba na tomto receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 72 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarování rohlíků

  • TEREZ TEREZ(neregistrovaný)

    viděla jsem i postup, kdy si výrobce rozdělil těsto na dva bochníčky. ty rozčtvrtil a pak válečkem zhruba od středu rozválel jedním tahem do špice a pak do stran a sroloval:-)

    Odpovědět

  • TEREZ TEREZ(neregistrovaný)

    já dělám rohlíky tak, že rozvlálím těsto do kruhu, rozkrájím (většinou na osm dílů)a pak růžky na kratší straně přehnu trochu ke středu a teprve pak motám a špičku lehce natahuji. nesnáším ty vypečený růžky.;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ivi,je fajn, že jsi tady přidala názorný postup;-):yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Jsou výstavní! Postup pěkně popsaný. . . a děkuji za odpovědi. ;-) +13

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: to je moc pěkně popsané;-)+:yes::-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Cathleen, nádherné, ale nevím, jestli bych se odvážila pustit se do nich, popis je úžasný, ale ...stejně odvahu nenajdu, dala bych ti za ně bodů a bodů, ale nejde to, tak aspoň jeden:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-))Ne, deska je obyčejný pracovní stůl v kuchyni.
    A rohlík můžeš klidně motat i z trojúhelníku, ale toto mi při výrobě velkých rohlíků přijde rychlejší (u malých, třeba bratislavských, zůstávám u dělení kruhu na výseče). Myslím, že při tomto způsobu je těsto i víc natenko vyválené, víckrát ho "namotáš" a hotový, upečený rohlík je víc podobný kupovanému.;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Píšeš tady o té desce. . . Není to corian? ;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Aha, a já myslela (a hlavně viděla ve více receptech tady), že se rohlík motá z trojúhelníku. . . :-//

    Odpovědět

  • majka11 majka11

    super návod, mne vždy "pribrali"po upečení:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Super:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-One, nemám...obyčejná, i s horkovzduchem, ale pečivo peču obyčejně, bez něj. Připadá mi, že vysušuje.....jestli to nebude vysokou teplotou při pečení (peču zprudka a spíš krátce), hodně udělá i cukr v těstě...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Cat a ty máš nejakú extra rúru? Pretože aj farba tvojich výrobkov je vždy taká úžasná...

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    :-))ano, takhle motám všechny rohlíky.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a takhle se motají i ty "Pro Ozzáka":-?;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: motání rohlíků jak motat rohlíky jak se motaji rohliky vyroba rohliku návod na pečení rohlíku rohlíky recept jak se motá rohlík recept na rohlíky recepty pro začátečníky jak se tvarují rohlíky rohlíky motání rohlíků video motání loupáků jak motat loupáky rohlík výroba rohlíků video jak motat rohlík postup motání rohlíků jak se motaji loupaky popis pracovního postupu recept