Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 966 kJ / 4 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,97 g |
Tuky | 290,44 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 409,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180°C. Vymažeme si dvě dortové formy máslem a dovnitř dáme ještě vystřižené kolečko pečicího papíru.
Krok 2: Dáme máslo a cukr do velké mísy a šleháme, dokud to nebude krémové, pak přidáme vajíčka, 1 lžičku vanilkového extraktu, sůl, mouku a kypřící prášek a mixujeme dokud se nám všechny ingredience nespojí (ne déle). Kdyby bylo těsto moc husté, přidáme lžíci mléka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly do forem a dáme péct na 25-30 minut.
Krok 4: Zatím si připravíme vanilkový sirup, který je na pokapání dortu (já jsem ho vlila doprostřed dortu). 2 lžíce cukru a dvě lžíce vody zahříváme v malém kastrůlku, dokud nezačne hmota houstnout a pak přidáme 1/2 lžičky vanilkového extraktu a sundáme z plamene a dáme stranou.
Krok 5: Zkusíme špejlí, zda je korpus hotový a vyndáme z trouby. Vyklopíme z forem, odstraníme papír a necháme ho chladnout.
Krok 6: Zatímco korpusy chladnou, nakrájíme si ovoce na kousky.
Krok 7: Smetanu mixujeme se zbýlým vanilkovým extraktem (1/2 lžičky) a jednou lžící cukru, dokud z toho nemáme šlehačku. Pak vmícháme ovoce, ale necháme si i trochu na ozdobení dortu.
Krok 8: Vanilkovým sirupem pokapeme spodní část dortu, na to rozprostřeme šlehačku s ovocem a přikryjeme druhou částí dortu, na kterou dáme ovoce a posypeme moučkovým cukrem přes síto.
Zveřejněno 30. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Moje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 28 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 32 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 14 hodinami
Tématické fráze:
dorty s ovocem,
krém do dortu s ovocem,
krémový dort,
převrácená buchta,
ovocné dorty recepty,
čím potřít ovoce na dortu,
ovocné kremy na dorty recepty,
pečící papír do dortové formy,
recepty na ovocné dorty,
ovocne kremy do dortů,
kremove dorty,
ovocné krémy na dorty,
ovocné dorty kremove recepty,
kremy do dortu s ovocem,
čím potřít dorty recepty,
kremy na ovocny dort,
čím potřít ovoce,
cim potrit ovoce na dort,
ovocny kremovy dort,
ovocne dortove kremy
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
extrakt vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mango,
ananas,
broskve,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový
Komentáře (7)
Dajda: Já to dělám proto, že nemám ráda pečení bez pečicího papíru (pak se mi buchta aj. drobí tím, čím to bylo vysypané (např. strouhanka). Raději používám pečicí papír a to tím způsobem, jak je uvedeno v receptu. Jednak se to dělá proto aby se papír "neklouzal" když na to liji těsto. A já to dělám i z toho důvodu, že když to vymažu nejprve máslem tak se mi těsto opravdu nepřipaluje k papíru a nemusím mít obavu, že s papírem sundám i půl dna dortu, buchty, chleba. Viděla jsem pečicí papír angličany používat dokonce i při smažení a tak nějak jsem si zvykla to tímto způsobem používat (ale ještě nejsem tak daleko abych to používala i na smažení, to byl jen příklad)