Krémový dort s ovocem
Lehký krémový dort s ovocem a nadýchaným korpusem, šlehačkou a vanilkovým sirupem je ideální na oslavy i nedělní posezení. Díky jednoduché přípravě a kombinaci čerstvého ovoce působí svěže a potěší každého mlsouna. Ovoce můžete zvolit podle vlastní chuti.
Suroviny pro 1 kus
dvě dortové formy o průměru 16-18 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 966 kJ / 4 533 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,97 g |
| Tuky | 290,44 g |
| Vláknina | 6,75 g |
| Cholesterol | 1,81 g |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 409,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Dvě dortové formy vymažeme máslem a na dno dáme ještě vystřižené kolečko pečicího papíru.
Krok 2: Máslo a cukr dáme do velké mísy a šleháme, dokud směs nebude krémová. Pak přidáme vajíčka, 1 lžičku vanilkového extraktu, sůl, mouku a kypřicí prášek. Šleháme, dokud se všechny ingredience nespojí. Kdyby bylo těsto moc husté, přidáme lžíci mléka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly do forem a dáme péct na 25–30 minut.
Krok 4: Zatím připravíme vanilkový sirup, který je na pokapání dortu. Dvě lžíce cukru a dvě lžíce vody zahříváme v malém kastrůlku, dokud nezačne hmota houstnout. Pak přidáme 1/2 lžičky vanilkového extraktu, sundáme z plamene a dáme stranou.
Krok 5: Zkusíme špejlí, zda je korpus hotový, a vyndáme z trouby. Vyklopíme z forem, odstraníme papír a necháme ho chladnout.
Krok 6: Zatímco korpusy chladnou, nakrájíme ovoce na kousky.
Krok 7: Smetanu šleháme se zbylým vanilkovým extraktem (1/2 lžičky) a jednou lžící cukru na tuhou šlehačku. Pak vmícháme ovoce, ale trochu ho necháme na ozdobení dortu.
Krok 8: Vanilkovým sirupem pokapeme spodní část dortu, na to rozprostřeme šlehačku s ovocem. Přikryjeme druhou částí dortu, na kterou dáme ovoce, a posypeme moučkovým cukrem přes síto.
Zveřejněno 30. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Moje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Nejnovější recepty
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 11 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 17 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 21 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 1 hodinou
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 2 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 13 hodinami
Margot kuličky
Junys před 13 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 13 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 13 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 14 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 15 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 16 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 16 hodinami
Tématické fráze:
dorty s ovocem,
krém do dortu s ovocem,
krémový dort,
převrácená buchta,
ovocné dorty recepty,
čím potřít ovoce na dortu,
ovocné kremy na dorty recepty,
pečící papír do dortové formy,
recepty na ovocné dorty,
ovocne kremy do dortů,
kremove dorty,
ovocné krémy na dorty,
ovocné dorty kremove recepty,
kremy do dortu s ovocem,
čím potřít dorty recepty,
kremy na ovocny dort,
čím potřít ovoce,
cim potrit ovoce na dort,
ovocny kremovy dort,
ovocne dortove kremy
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
extrakt vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
broskve,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový
Komentáře (8)
Dajda: Já to dělám proto, že nemám ráda pečení bez pečicího papíru (pak se mi buchta aj. drobí tím, čím to bylo vysypané (např. strouhanka). Raději používám pečicí papír a to tím způsobem, jak je uvedeno v receptu. Jednak se to dělá proto aby se papír "neklouzal" když na to liji těsto. A já to dělám i z toho důvodu, že když to vymažu nejprve máslem tak se mi těsto opravdu nepřipaluje k papíru a nemusím mít obavu, že s papírem sundám i půl dna dortu, buchty, chleba. Viděla jsem pečicí papír angličany používat dokonce i při smažení a tak nějak jsem si zvykla to tímto způsobem používat (ale ještě nejsem tak daleko abych to používala i na smažení, to byl jen příklad)