Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 227 kJ / 1 966 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 50,56 g |
| Tuky | 49,57 g |
| Vláknina | 30,28 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 4,11 g |
| Sůl | 10,21 g |
| Sacharidy | 314,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozetky a pletenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDZw
Moje poznámka
Rozetky a pletenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDZw
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 8 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 9 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 2 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 5 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 5 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 7 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 7 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 10 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 10 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 10 hodinami
Tématické fráze:
jablečné rozetky,
recepty na slané i sladké rozetky,
recept na pletenky,
sladké pletenky,
co to je startér na biga,
old dough,
pletenky recept,
sladké rozetky,
pletenky recepty,
domácí pletenky,
domácí rozetky,
pletenka kvaskovy recept,
pletýnka recept,
nej recepty slané pletýnky,
pletýnky recept,
chlebové pletenky,
zitne pletenky,
houskové pletenky,
kisnute pletenky picove,
ako sa robí rozetka
Suroviny:
těsto kynuté startér,
voda,
cukr krystal,
máslo,
vejce,
sůl,
mouka špaldová celozrnná,
mouka chlebová,
droždí čerstvé,
voda,
sůl mořská,
semínka sezamová
Komentáře (18)
Nigina a Vám děkuji,že jste mi to vysvětlila.Nyní chápu,o čem je řeč
nigina: Krásný recept
----Na stránkách mám jen novou šablonu, která Menu a všechny oddíly, které k němu patří, přesunula, nahoru vodorovně - nad titul Pekárnománie
(Je tam aj malý pokec - pokus o vysvetlenie zmyslu toho štartéra)
Okrem toho je v poznámke link na fotopostup pečenia rozetiek.
To pečivko je také dobré, že sa vyplatí vopred to prečítanie. Nech sa Vám vydarí
Linky som dala v tom prvom diskus. príspevku, ale dám ich ted do receptu, snáď to postačí.
V tomto prípade je to škoda, pretože tvoje pletenky vyzerajú veľmi pekne. A určite sú aj chutné.
Ja považujem Ivu, (cathleen) za guru českého pekárčenia. A keď už sa človek stretne u nej s týmito zaujímavosťami, tak môže aj pogoogliť alebo mrknúť do kníh o pečení(aj knihu napísala).
Nechcem Ive fušovať do remesla, ale teraz má prerobený blog, tak to neviem nájsť. No ak niekto chce, aj na mojom blogu sa dá niečo o tom pozrieť http://nasavareska.blogspot.sk/2013/08/b-i-g-a.htm...
http://nasavareska.blogspot.sk/2013/06/stare-cesto...
Takže ak si pripravíte bigu alebo staré cesto=old dough, ap. tak ho použite do pečenia chleba alebo žemlí ap. Také pečivá aj chleby sú mňamky...
Akurát mi napadli Ivkine "mišošky"... veď ste ich podaktorí asi robili.. a to bolo s bigou,( celkom presne si to pamätám).
Tak dúfam, že ak som tu vyrobila dáke nedorozumenia, sorry, a že sa mi teraz podarilo aspoň čiastočne to vyžehliť (vysvetliť)