Krémový dort s ovocem
Lehký krémový dort s ovocem a nadýchaným korpusem, šlehačkou a vanilkovým sirupem je ideální na oslavy i nedělní posezení. Díky jednoduché přípravě a kombinaci čerstvého ovoce působí svěže a potěší každého mlsouna. Ovoce můžete zvolit podle vlastní chuti.
Suroviny pro 1 kus
dvě dortové formy o průměru 16-18 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 966 kJ / 4 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,97 g |
Tuky | 290,44 g |
Vláknina | 6,75 g |
Cholesterol | 1,81 g |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 409,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Dvě dortové formy vymažeme máslem a na dno dáme ještě vystřižené kolečko pečicího papíru.
Krok 2: Máslo a cukr dáme do velké mísy a šleháme, dokud směs nebude krémová. Pak přidáme vajíčka, 1 lžičku vanilkového extraktu, sůl, mouku a kypřicí prášek. Šleháme, dokud se všechny ingredience nespojí. Kdyby bylo těsto moc husté, přidáme lžíci mléka.
Krok 3: Těsto rozdělíme na dva díly do forem a dáme péct na 25–30 minut.
Krok 4: Zatím připravíme vanilkový sirup, který je na pokapání dortu. Dvě lžíce cukru a dvě lžíce vody zahříváme v malém kastrůlku, dokud nezačne hmota houstnout. Pak přidáme 1/2 lžičky vanilkového extraktu, sundáme z plamene a dáme stranou.
Krok 5: Zkusíme špejlí, zda je korpus hotový, a vyndáme z trouby. Vyklopíme z forem, odstraníme papír a necháme ho chladnout.
Krok 6: Zatímco korpusy chladnou, nakrájíme ovoce na kousky.
Krok 7: Smetanu šleháme se zbylým vanilkovým extraktem (1/2 lžičky) a jednou lžící cukru na tuhou šlehačku. Pak vmícháme ovoce, ale trochu ho necháme na ozdobení dortu.
Krok 8: Vanilkovým sirupem pokapeme spodní část dortu, na to rozprostřeme šlehačku s ovocem. Přikryjeme druhou částí dortu, na kterou dáme ovoce, a posypeme moučkovým cukrem přes síto.
Zveřejněno 30. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Moje poznámka
Krémový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn7D
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 9 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 20 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 4 hodinami
Drožďová polévka
HanaHanka před 4 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 5 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 5 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 5 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 8 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 8 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 9 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 10 hodinami
Tématické fráze:
dorty s ovocem,
krém do dortu s ovocem,
krémový dort,
převrácená buchta,
ovocné dorty recepty,
čím potřít ovoce na dortu,
ovocné kremy na dorty recepty,
pečící papír do dortové formy,
recepty na ovocné dorty,
ovocne kremy do dortů,
kremove dorty,
ovocné krémy na dorty,
ovocné dorty kremove recepty,
kremy do dortu s ovocem,
čím potřít dorty recepty,
kremy na ovocny dort,
čím potřít ovoce,
cim potrit ovoce na dort,
ovocny kremovy dort,
ovocne dortove kremy
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
extrakt vanilkový,
sůl,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
broskve,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový
Komentáře (8)
Dajda: Já to dělám proto, že nemám ráda pečení bez pečicího papíru (pak se mi buchta aj. drobí tím, čím to bylo vysypané (např. strouhanka). Raději používám pečicí papír a to tím způsobem, jak je uvedeno v receptu. Jednak se to dělá proto aby se papír "neklouzal" když na to liji těsto. A já to dělám i z toho důvodu, že když to vymažu nejprve máslem tak se mi těsto opravdu nepřipaluje k papíru a nemusím mít obavu, že s papírem sundám i půl dna dortu, buchty, chleba. Viděla jsem pečicí papír angličany používat dokonce i při smažení a tak nějak jsem si zvykla to tímto způsobem používat (ale ještě nejsem tak daleko abych to používala i na smažení, to byl jen příklad)