Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 417 kJ / 3 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,29 g |
Tuky | 275,68 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 293,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, vešleháme polovinu cukru.
Krok 2: Žloutky ušleháme s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, vešleháme olej a horkou vodu, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sladký sníh.
Krok 3: Nalijeme do formy 20 cm průměru, vyložené pečicím papírem, pečeme v troubě na 150 °C cca 30 minut (zkusíme špejlí, zda se již těsto nelepí). Korpus necháme vychladnout.
Krok 4: Na krém vyšleháme změklé máslo s cukrem moučka, přidáme bílý jogurt, vsypeme pudink Olé a vyšleháme do lehkého krému. Třetinu odebereme a vešeháme do ní kakao.
Krok 5: Vychladlý korpus prokrojíme na 3 díly, spodní natřeme jahodovou marmeládou, potřeme polovinou světlého krému, poklademe jahodami.
Krok 6: Přiklopíme prostřední díl, který potřeme kakaovým krémem a poklademe kousky broskve.
Krok 7: Do vrchního dílu vykrojíme otvor pro „vodu“ a přiklopíme. Část vyříznutého korpusu nadrobíme na krém a broskve v otvoru - tenkou vrstvu, kterou trochu upěchujeme a vytvarujeme prohlubeň. Celý dort pomažeme zbytkem světlého krému včetně prohlubně a vše, mimo prohlubeň, posypeme kokosem.
Krok 8: Želé rozpustíme podle návodu a potravinářskou modří lehce obarvíme. Necháme trochu ztuhnout do konzistence medu a lžící nalijeme do prohlubně – imitace vodní hladiny.
Krok 9: Z marcipánové hmoty vytvarujeme figurky ledních medvědů, černou barvou domalujeme drápy, oči a čumák. Zároveň část hmoty vyválíme a nařežeme na kry.
Krok 10: Dort ozdobíme figurkami medvědů a ker.
Zveřejněno 16. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Lední medvědi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPzw
Moje poznámka
Dort Lední medvědi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPzw
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 1 hodinou
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 1 hodinou
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 1 hodinou
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 2 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 2 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 3 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 3 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 3 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Tématické fráze:
máša a medvěd dort,
dort maša a medved,
dorty recepty,
dort doba ledová,
medvěd z marcipánu,
marcipánové dorty od veverky,
marcipánový medvěd,
dort doba ledová veverka,
dort mamut,
marcipánové figurky na dort,
marcipánové figurky na dort máša a medvěd,
dorty pro děti medvěd,
krémový dort medvěd,
máša a medvěd,
dort s lednim medvedem,
máša a medvěd,
dorty,
máša a medvěd dorty,
dorty máša a medvěd,
bílý medvěd recept
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr písek,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
sůl,
máslo,
jogurt bílý,
pudink bez vaření,
cukr moučkový,
kakao,
jahodová marmeláda,
kompot jahodový,
kompot broskvový,
marcipánová falešná hmota,
potravinářské barvivo,
želatina,
kokos mletý
Komentáře (62)