Hovězí Stroganoff 2.

Drobek Kuchař: Drobek

Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

olej
1/2 kg hovězího šálu
2 hrnky žampionů (na plátky nakrájených)
1 větší cibule jemně nakrájená
3 polévkové lžíce mouky
1 hrnek hovězího vývaru
2 lžíce brandy
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 hrnku zakysané smetany
těstoviny pro čtyři lidi
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepejte na polovinu výšky. Nakrájejte na 2 cm proužky po vlákně, potom na 1 cm proužky napříč vlákna. Dobře osušte papírovými ubrousky, jinak by se neopeklo ale rovnou dusilo.

  2. Na dvou lžicích oleje opečte maso v pánvi do hněda, nadvakrát, kdyby byla pánev přeplněná. Dejte stranou.

  3. Do pánve přilejte olej, rozpalte a dejte cibuli a žampióny, posolte, aby vše pustilo vodu. Zvolna míchejte až se tekutina vydusí.

  4. Přidejte mouku, nechte zlehka opražit. Potom přidejte vývar, brandy a pepř, míchejte ode dna, aby se to dobré a připečené uvolnilo.

  5. Přidejte těstoviny (neuvařené), zamíchejte a pod pokličkou duste ještě asi 8 minut, až jsou těstoviny měkké.

  6. Sundete s ohně, vmíchejte zakysanou smetanu a citrónovou štávu, už nevařte, nýbrž rovnou podávejte.

Poznámka

Recept je přeložen z Americas Test Kitchen.

Obrázek dodám až to uvařím, zatím jsem jen viděl film - a slintal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí Stroganoff 2.

  • Gazpacho Gazpacho

    Drobek:
    Ani s cestovinou, ale so Žarenou kartoškou (Kartoška žarennaja). Niečo ako naše vysmážané hranolky , ale v nepravidelnom tvare (ručne krájané, podobné ako Patatas bravas v Španielsku).

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Veronika Hrozna: Varit testoviny v omacce je italsky recept. Jeden zpusob pripravy je tzv. pasta maritata (starodavny recept)a druhy tzv. pasta risotatta (moderni italska kuchyne). Americane za to nemohou, dela se to dost bezne.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Originál Stroganov byl s těstovinou, oni tam knedlíky neznali. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bibinka: Ten tvuj Stroganoff vypadá lépe,než ten recept.
    Je vidět ,že to nevařil nikdo z Ameriky! :-D Vařit těstoviny v omáčce ,no .... :-(( Ty máš hezký knedlíček,jak se patří.:-D

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    takže to byl úplně jiný Stroganoff:-! Ale hlavně že je bod :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Drobek psal, že slintal,tak jsem na to byla připravená už dávno, teď se to hodilo, jako oběd na zítra;-)Já teda neslintala, ale že je to dobrý, to je fakt:-p Dělala jsem to z vepřového(měla jsem ho rozmrzlý od oběda), protože jsem neměla Brendy, dala jsem koňak a šlehačku půl zakysaný a půl sladký. Dávám fotky a boda:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovezi stroganoff hovězí stroganoff recept vepřový stroganoff hovězí stroganoff zakysaná smetana stroganoff z vepřového stroganoff recept stroganoff recept stroganoff hovězí stroganof recept vepřové stroganoff vepřový stroganof stroganof maso hov.stroganov file stroganoff hov stroganov hovězí stroganov stroganoff recepty file stroganov těstoviny stroganoff hovezí stroganof

Zapomněl/a jsem heslo