Hovězí Stroganoff 2.

Drobek Kuchař:

Hovězí maso 5 názorů

54

Suroviny

olej
1/2 kg hovězího šálu
2 hrnky žampionů (na plátky nakrájených)
1 větší cibule jemně nakrájená
3 polévkové lžíce mouky
1 hrnek hovězího vývaru
2 lžíce brandy
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 hrnku zakysané smetany
těstoviny pro čtyři lidi
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepejte na polovinu výšky. Nakrájejte na 2 cm proužky po vlákně, potom na 1 cm proužky napříč vlákna. Dobře osušte papírovými ubrousky, jinak by se neopeklo ale rovnou dusilo.

  2. Na dvou lžicích oleje opečte maso v pánvi do hněda, nadvakrát, kdyby byla pánev přeplněná. Dejte stranou.

  3. Do pánve přilejte olej, rozpalte a dejte cibuli a žampióny, posolte, aby vše pustilo vodu. Zvolna míchejte až se tekutina vydusí.

  4. Přidejte mouku, nechte zlehka opražit. Potom přidejte vývar, brandy a pepř, míchejte ode dna, aby se to dobré a připečené uvolnilo.

  5. Přidejte těstoviny (neuvařené), zamíchejte a pod pokličkou duste ještě asi 8 minut, až jsou těstoviny měkké.

  6. Sundete s ohně, vmíchejte zakysanou smetanu a citrónovou štávu, už nevařte, nýbrž rovnou podávejte.

Poznámka

Recept je přeložen z Americas Test Kitchen.

Obrázek dodám až to uvařím, zatím jsem jen viděl film - a slintal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí Stroganoff 2.

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Veronika Hrozna: Varit testoviny v omacce je italsky recept. Jeden zpusob pripravy je tzv. pasta maritata (starodavny recept)a druhy tzv. pasta risotatta (moderni italska kuchyne). Americane za to nemohou, dela se to dost bezne.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek(autor receptu)

    Originál Stroganov byl s těstovinou, oni tam knedlíky neznali. ;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Bibinka: Ten tvuj Stroganoff vypadá lépe,než ten recept.
    Je vidět ,že to nevařil nikdo z Ameriky! :-D Vařit těstoviny v omáčce ,no .... :-(( Ty máš hezký knedlíček,jak se patří.:-D

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    takže to byl úplně jiný Stroganoff:-! Ale hlavně že je bod :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Drobek psal, že slintal,tak jsem na to byla připravená už dávno, teď se to hodilo, jako oběd na zítra;-)Já teda neslintala, ale že je to dobrý, to je fakt:-p Dělala jsem to z vepřového(měla jsem ho rozmrzlý od oběda), protože jsem neměla Brendy, dala jsem koňak a šlehačku půl zakysaný a půl sladký. Dávám fotky a boda:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo