Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 650 kJ / 4 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,07 g |
Tuky | 38,59 g |
Vláknina | 34,98 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 2,63 g |
Sůl | 6,34 g |
Sacharidy | 838,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 9. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínská smažená rýže na curry - videoškola
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7Xk
Moje poznámka
Čínská smažená rýže na curry - videoškola
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E7Xk
Nejnovější recepty
Kynuté nekynuté koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Rychlá fazolová směs s klobásou, kukuřicí a rajčaty
Přidáno před 4 hodinami
Babiččin štrúdl z másla
Přidáno před 19 hodinami
Cibulová marmeláda s medem
Přidáno před 19 hodinami
Rajčatové bruschetty
Přidáno 29. 8. 2025 16:01:01
Kroupy s kořenovou zeleninou a trhaným vepřovým masem
Přidáno 29. 8. 2025 11:07:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Kolarovaa před 7 minutami
Ostružinový koláč s tvarohem
Elinka1 před 10 minutami
Pomazánka s kapií a balkánským sýrem
Frankie69 před 29 minutami
Klasické křupavé domácí rohlíky
GProch před 2 hodinami
České buchty
Martas6 před 3 hodinami
Nepečený jablečný dort
EvaUl před 3 hodinami
Rychlá sušená rajčata
Hellda před 3 hodinami
Nadýchané kefírové lívance
Beruna před 3 hodinami
Česnečka s uzeným masem
Lucie1001 před 3 hodinami
Krůtí plátky s hráškovými lusky
Krajanekcestovatel před 4 hodinami
Tématické fráze:
čínská rýže,
smažená rýže na kari,
čínská rýže,recept,
kuchař ví jak uvařit rýži,
kuchař ví rýže,
recept čínská rýže,
smazena rýže,
cinska rize,
indicka smazena ryze,
smazena rize,
čínská rýže recept,
čínské ryze,
čínská kari ryze,
smažená indická ryze,
čínská pečená rýže,
youtube čínské koření složení,
čínská kari,
pečená rýže na čínský způsob,
smazena kari zeleninova ryze,
čínská rýže s vejcem
Suroviny:
olej,
česnek,
vejce,
cibulka jarní,
rýže,
zelenina,
omáčka sojová,
koření kari,
sůl,
pepř,
kurkuma
Komentáře (10)
Madras curry se v Číně a nejen v Číně používá a zdejší řetězec čínského a azijskeho jídla si ji sam míchá nehledě na to ze v čínské kuchařce vždy najdete recept na tuto sypkou směs.V Thajsku se složení na žluté curry trochu liší. V malajzii se pouziva ta britska atd. Ale v Číně se používá právě tato britská směs.
Indočínská kuchyně vám pravděpodobně také nic neříká. Prostě se zkuste trochu vice zajímat o historii a jídlo a jak se tyto veci vzájemně prekryvaji než začnete z někoho dělat blbce. Tohle je úžasný recept a stojím si za nim. A pokud ma ještě někdy pocit ze to není OK,tak at okamzite uploaduje ten správný jinak zálezte do der ubozaci.
Žluté kari koření - tedy směs koření madraského typu je součástí indické kuchyně a leží více jak 2000 km od čínských hranic.
To je jako kdybyste na knedlíky s vařeným hovězím nalila marockou harisu rozředěnou ve vodě a prohlásila to za českou rajskou omáčku.
Pokud chcete, aby to byla smažená rýže, která se vaří v číně, tak na tom oleji spolu s česnekem smažte čerstvý zázvor a chilli papričku. Bez kari se pak obejdete.
A i v té Indii kari koření dávají hned na začátek do oleje, aby se rozvonělo.
Mimochodem - čína je země, nikoliv pokrm.