Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková jogurtová ovocná buchta

I bez lepku si můžete pochutnat na skvělé buchtě. Stačí použít vhodnou mouku, jako v tomto receptu. Z jogurtového těsta, zajímavé kombinace rebarbory a borůvek a spousty drobenky snadno a rychle vytvoříte výborný moučník.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hoppe Hoppe

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem o velikosti 28×40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 136 kJ /
2 662 kcal
Bílkoviny24,75 g
Tuky221,42 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 658 mg
Sodík 328 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy141,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 160 °C. Na těsto smícháme tekuté suroviny, přimícháme sypké suroviny a vymícháme těsto. Krok 2: Těsto vlijeme na plech vystlaný papírem na pečení a poklademe náplní. Můžeme například použít oloupanou a pokrájenou rebarboru a kompotované borůvky. Krok 3: Všechny suroviny na drobenku smícháme a promneme je v prstech tak, aby se rozdrobily. Drobenkou posypeme buchtu na plechu. Krok 4: Pečeme cca 20 minut při 160 °C.

TIP: Bezlepkové sladké pečení

Zveřejněno 26. 5. 2012

Poznámka autorky Hoppe

Kelímek od použitého jogurtu slouží jako odměrka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vo71

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vo71

Marie

Komentáře (5)

jogurty bývají ve 380g nebo i v 500g, je úplně jedno jaký kelímek použijete :-)

Jaký kelímek používáte pro velikost?

Pudingy bez lepku má na trhu Amylon - jogurtový puding bez lepku a vanilkový bez lepku. Jsou oba pudingy moc dobré. Prý je na trhu i meruňkový bez lepku v bio kvalitě, ale ten jsem ještě nepotkala.
Možná budou mít info na stránkách - amylon.cz:yes:

:yes: už od pohledu krásné určitě i dobré

Tématické fráze:
bezlepkova buchta, bezlepková buchta s ovocem, jogurtová buchta s ovocem, rychlá bezlepková buchta, jogurtova buchta na plech, bezlepková buchta z cukety, jogurtova buchta, bezlepková buchta s jogurtem, cuketová buchta bezlepková, ovocná buchta s jogurtem, bezlepková buchta bez cukru, bezlepková švestková buchta, bezlepková cuketová buchta, bezlepková rychlá buchta, ovocna buchta, buchta z jogurtu s ovocem, ovocná buchta na plech, švestková buchta s jogurtem, lehka ovocna buchta, bezlepkova buchta s drobenkou

Suroviny:
jogurt bílý, cukr krupice, mouka polohrubá, mouka unimix, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, rebarbora, borůvky, jizerka, máslo, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu