Jahodová mlska
Piškotový korpus, spousta jahod schovaných ve šlehačkovém krému a želatinové vrstvě. To je kouzlo jahodového dezertu nazvaného “mlska”. Příprava není složitá, za výsledek vás budou vaši strávníci milovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 347 kJ / 2 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,50 g |
| Tuky | 43,32 g |
| Vláknina | 16,00 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 572 mg |
| Sůl | 1,54 g |
| Sacharidy | 434,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme do vajec.
Krok 2: Formu vymažeme trochou oleje a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a dáme do trouby péct na 200 °C asi 20 minut.
Krok 3: Šlehačky vyšleháme s moučkovým cukrem a ztužovači. Ze 100 g jahod uděláme pyré a zamícháme do šlehačky.
Krok 4: Potřeme vychladlý korpus a dáme na chvilku do lednice ztuhnout. Ze zbytku jahod uděláme také pyré. Želatinu necháme v kastrůlku nabobtnat s 6 lžicemi vody 5 minut. Poté na plotně zahřejeme, dokud se nerozpustí a smícháme s jahodovým pyré.
Krok 5: Nalijeme na ztuhlou šlehačku a dáme do lednice na 2 hodinky ztuhnout.
Zveřejněno 9. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEnL
Moje poznámka
Jahodová mlska
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEnL
Nejnovější recepty
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 28 minutami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Dýňový chlebíček
Přidáno před 2 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 2 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 8 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 9 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 9 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 9 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 11 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 12 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 14 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 14 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 15 hodinami
Tématické fráze:
jahodová želatina,
jahodové pyré,
jahodové pyré recept,
jahodová šlehačka,
recepty na zákusky z jahodového pyré,
jahodove pire,
buchta s jahodovým pyré,
mlsky,
buchta s mixovanými jahodami,
jahodová želatina recept,
jahodová šlehačka recept,
želatina netuhne,
jahodovotvarohovy moučnik,
jahodová kuchařka,
jahodová,
jakou zelatinu pouzit do rozmixovaneho ovoce,
želatina jahodová,
recept na jahodové pyré,
šlehačka netuhne,
jahodovotvarohový zákusek
Suroviny:
vejce,
voda,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
želatina
Komentáře (47)