Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové špagety s rajčatovou omáčkou

Špagety z cukety, sušených rajčat a falešného parmezánu připravíte zcela bez tepelné úpravy. V receptu navíc není ani ždibec sýra či masa, proto je zcela veganský. Nic z toho mu však na chuti neubírá, vyzkoušejte sami.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RAWMANIA.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 porce

1 hrnek = 250 ml

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 960 kJ /
1 185 kcal
Bílkoviny50,58 g
Tuky77,08 g
Vláknina13,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy65,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme špagety z cukety (můžou být klidně i z mrkve nebo okurky). Pokud nemáme speciální spiralizér, můžeme cuketu nastrouhat struhadlem na brambory. Tímto způsobem jsou ale chutnější špagety z mrkve. Cuketa pak lepí a pokrm nevypadá tak pěkně. Krok 2: Vyrobíme parmezán. Jednoduše rozmixujeme suché kešu na malé kousky a vlijeme olivový olej. Pořádně promícháme a přidáme lahůdkové droždí. Krok 3: Na omáčku vše rozmixujeme a přidáváme vodu do požadované konzistence. Krok 4: Pak promícháme s cuketami, posypeme parmezánem a můžeme podávat.

TIP: Jak používat lahůdkové droždí

Zveřejněno 28. 8. 2014

Poznámka autorky RAWMANIA.cz

Lahůdkové droždí je kořenící směs, kterou koupíte ve zdravé výživě. Chutná jako pečený sýr.

http://rawmania.cz/recepty/item/172-spagety-s-rajc...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8Nz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8Nz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

RAWMANIA.cz: OK, vďaka.

RAWMANIA.cz 29. 8. 2014 14:34
magdalenka: nevaří, nevaří :-) Vše je syrové!

RAWMANIA.cz: tie "špagety" sa nevaria? Dík.

Eliška Havelková 29. 8. 2014 12:43
Mňam, to bych si dala!!! Vypadá to krásně a musí to být moc dobré.:yes::-p

hosta:

Tak přesně tuhle "vychytávku" rozhodně NEDOPORUČUJI. Máme ji doma, a je opravdu na prd. Pokud budete mít zájem o škrabku, který vám špagety rovnou bude strouhat, tak mi napište na tom@rawmania.cz, napíšu vám, jak ji můžete mít za pár korun ;-)

http://aukro.cz/spiraly-a-spagety-ze-zeleniny-otac...
jakási nabídka je na aukru - pokud to udělátko funguje, jinak jsou jakoby "škrabky";-)

Také mně se jídlo líbí, mohlo by být prosím přiloženo "udělátko", kterým se tyto špagety vytvářejí? Děkuji a posílám 5. bodík :-p:-K:yes:

Vladimír 29. 8. 2014 10:59
Recept poznám (viac-menej podobný), ale v dnesnej zbláznenej dobe, ked v pondelok zacíname íst po dovolenke znova do práce - kto má trpezlivost na krájanie zucchini ako spagety?
Kto má rád skutocné spagety urcite potvrdí, ze aj z zucchini sú vynikajúce.
Vegeteriáni sa "krmia" takýmito jedlami kazdý den, preco teda my "normálni" to neskúsime aspon raz za cas?
Môzem potvrdit z vlastnej skúsenosti, ze ak je omácka vydarená, tak jedlo je skutocne výborné.
Ak omácka nestojí za vela, radsej nevarit.

Znám a vrele doporucuji. Kdo nejí pouze syrovou stravu, muze spagety kratince povarit. Cuketové spagety chutnají skvele a komu by byly "kaloricky moc lehké" muze je smíchat i se spagetami klasickými. Na prípravu "parmezánu" je mozné pouzít i jiné druhy orechu - lískové, vlasské. Ac zní recept mozná nezvykle, rozhodne se vyplatí jej vyzkouset. :yes:

:yes: pekna fotka,sorry ale neviem zhodnotit, chut si neviem predtavit :-?
preco by som daval drozdi co chuti ako syr, ked mozem dat syr :-?

Tématické fráze:
škrabka na cuketóvé špagety, cuketové špagety, spagety z cukety, špagety s cuketou a rajčaty, škrabka na cuketu, cuketové špagety top co mám ráda recepty, škrabka na špagety, skrabka na cukety, spagety s rajcatkovou omackou a parmazanem, škrabka na špagety z cukety, cuketa s rajčaty, cuketové špagety s rajčaty, cuketové špagety recept, cuketové recepty, spiralschneider, recepty z cukety spagety, cuketa omáčka na špagety recept, špagety s cuketovo-rajčatovou omáčkou, zucchini recepty z cukety, cuketova směs ba spagety

Suroviny:
cuketa, oříšky kešu, olej olivový, droždí lahůdkové, rajče sušené, rajče, sladidlo, koření provensálské

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu