Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Královské hermelínové topinky

Jednoduché, rychlé a přitom královsky chutné. Hermelínová směs s paprikou, česnekem a kořením se nanese na plátky chleba, obalí ve strouhance a smaží dozlatova. Tyto křupavé topinky se hodí jako sytá večeře i originální pohoštění.

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 785 kJ /
905 kcal
Bílkoviny59,23 g
Tuky56,96 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 2,54 g
Sůl6,76 g
Sacharidy36,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jarní cibulku nakrájíme najemno. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Hermelíny nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokud ještě nejsou vyzrálé, můžeme je i nastrouhat na struhadle, kde řeznou plochu potřeme olejem. Krok 3: Přidáme k nim nakrájenou papriku a cibulovou nať, sušený česnek, hořčici a koření. Krok 4: Vejce rozklepneme, rozmícháme s bramborovým škrobem a poté vlijeme do směsi. Vše dobře promícháme Krok 5: Směs dle chuti dosolíme nebo opepříme. Pokud je příliš hustá, přidáme trochu mléka, když je naopak řídká, vsypeme trošku strouhanky. Krok 6: Sýrovou směs naneseme lžičkou na plátky chleba. Poté je z pomazané strany obalíme ve strouhance, kterou lehce přitiskneme. Přebytečnou strouhanku sklepneme, aby se při smažení v oleji zbytečně nepřipalovala. Krok 7: Topinky smažíme na pánvi s nepřilnavým povrchem na středním plameni v menším množství oleje, dokud topinky nezezlátnou. Krok 8: Ze spodní strany, tedy z té nepomazané, je nakonec ještě potřeme česnekem a ihned podáváme.

TIP: Topinky z horkovzdušné fritézy

Zveřejněno 8. 9. 2014

Poznámka autorky danielle72

Chleba můžeme z té strany, na kterou budeme nanášet sýrovou směs, nejprve potřít rozetřeným česnekem. Čubrica je balkánská směs koření tvořená sušenou saturejkou, pískavicí, mořskou solí a chilli papričkami. Tandoori masala obsahuje koriandr, papriku, chilli, zázvor, česnek, římský kmín, kurkumu, skořici, hřebíček

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B70o

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B70o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: Jé, vy už jste je vyzkoušeli:-O:-? Páni, to je fofr. Hlavně že chutnalo. Když jsem přinesla mísu do hospůdky, viděla jsem ty obličeje, z nichž vyzařovalo: Jéééé, topinkyyyy, no dobrý, no. Pak jeden z kamarádů ochutnal a prohlásil: "Aha, tak tohle si zabírám, a kdo se ošklíbal, má smůlu." :-D

Dani,i u nás doma jsi zabodovala;-):-))Pěkná improvizace:-p:yes::-K

Adam Oprcal :Já jsem se nesmála...jméno Adam se mi líbí:-*:yes:

Adam Oprcal 9. 9. 2014 14:40
je to výbotný recept zkoušel jsem a je to vynikající ps:nesmějte se jménu:-/

Zaujímavý nápad :-p:yes:

super nápad,a co to zapéct v troubě? bude to dietnější.dávám bodík :yes::-K:-))

zuzun: Jednou za čas si dáme moc rádi aj smažené ;-)

Uzasnej napad! Davam bod, musi bejt smakozni:yes:, to bych si rada dala i ja, ackoliv se smazenymu vyhybam:-p

To bych si hned dala:-p

spagetka: No jo, to je jasný, že musíš, moc se těším:-!:yes::yes::yes::yes:

Supér, mňam, koukám, že do vaší hospůdky musím dorazit ;-):-D:-p:yes:

Michaela Medkova: Jé, díky, Míšo;-) To vznikla v sobotu neplánovaná hrrr akce v místní hospůdce, tak jsem musela rychle zaimprovizovat, abych tam nešla s prázdnou :-)):-)) V lednici byl jenom hermelín, cibulka, vajíčka a paprika, tak vzniklo toto :-)

Jéjda, tak to musí být suprové:-p, úplně tady slintám na klávesnici;-):yes:

Tématické fráze:
topinka s hermelinem, topinky s hermelínem, pikantní směs na topinky s hermelínem, královský hermelín akce, královský hermelín, ja topinka.cz, topinky s s hermelínem, recept na kralovsky hermelin, oprcal tetu, smes na topinky z hermelinem, smes na topinky z hermelinem, topinky, královský smažený hermelín, směs na topinky s hermelín, hermelín na topinkách, hermelínová pomazánka na topinky s cuketou, smažený heremelín, chleba pomazaný obalený ve strouhance, topinky,s hermelínem

Suroviny:
chléb, sýr hermelín, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, vejce, škrob bramborový, česnek sušený, koření čubrica, koření tandoori masalo, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, strouhanka, mléko, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]