Hermelínový plášť /vskutku královské/

jirka66 Kuchař: jirka66

Doba přípravy: cca 10 minut 4 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

600 g chřestu
400 ml bílého vína
240 g Hermelínu
20 g jáhel
1 cibule
4 lžíce sekaného kerblíku
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte.

  2. Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut.

  3. Vše rozmixujte a dle chuti osolte.

  4. Omáčkou zalijte horké stonky chřestu a posypte kerblíkem.

  5. Tip: Nemáte-li jáhly, vynechejte je a rozmíchejte v troše omáčky lžíci mouky, kterou přidejte ke konci varu za stálého míchání ke zbytku omáčky. Míchejte do zhoustnutí.

Poznámka

Já sem neměl kerblík tak jsem to posypal sekanou petrželkou.

Zdroj - Lenka Požárová: Což takhle dát si... chřest

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hermelínový plášť /vskutku královské/

Tématické fráze: lenka požárová recepty hermelinovi salat královská krkovice královské recepty královský hermelýn královská krkovička kralovskyhermelin hermelín pláš královský pláš´t foto recept kralovska krkovice pomala kachna hermelínová jídla hermelínový pláš´t kralálovský hernelín co na hermelinovy chlebicek ralovskyplast hermelinovy chlebicek obrazek královský hermlín plášt´královský královské pláště-hermelin

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít