Nugetové (nutellové) špičky
Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 768 kJ / 2 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,08 g |
Tuky | 158,38 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 272 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 140,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému.
Krok 2: Piškoty vyskládáme na plech, nejlépe do formy, kde nebudou při plnění ujíždět.
Krok 3: Krémem naplníme cukrářský sáček a krouživým pohybem vytvoříme špičky na piškoty.
Krok 4: Dáme na několik minut do mrazničky (do ztuhnutí).
Krok 5: Připravíme čokoládovou polevu. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni.
Krok 6: Špičky poté namáčíme do polevy a necháme vychladit.
Zveřejněno 10. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
Moje poznámka
Nugetové (nutellové) špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRKy
Nejnovější recepty
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 23 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno 14. 10. 2025 11:57:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 36 minutami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 41 minutami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 43 minutami
Zelná pečeně
radekfiala před 1 hodinou
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 1 hodinou
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 1 hodinou
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí nudlová polévka
vakl1 před 3 hodinami
Bábovka z pudinku
Routeu před 3 hodinami
Krevetové rizoto
Lucie1001 před 3 hodinami
Tématické fráze:
nutelové cukroví,
cukroví z nutely,
spicky,
vánoční cukroví z nutely,
cukroví špičky,
nutelovy krem na cukrovi,
cukroví s nutelou,
krém z nugety,
špičky cukroví,
krem na cukrovi z nutely,
krém z nutely na cukroví,
nutelový krem do cukroví,
nutelové řezy,
spicky recept,
cukrovi s nugetou,
cukroví z nugety,
nugetové cukroví,
nutelový pletenec,
nugetový krém,
recept na špičky
Suroviny:
nugeta,
máslo,
koňak vaječný,
piškoty dětské,
poleva čokoládová
Komentáře (171)
Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními
Děkuji
Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje
Ono sa to mohlo nejako prehádzať aj samé od seba, neúmyselne, počas úprav na servere, nie? Ja som si nedávno otvorila nejaký svoj recept. Text v surovinách aj postup bol úplne neznámy, nebol to môj text, nepatril k môjmu receptu, absolut nezodpovedal názvu ani fotke...potom som to upravovala. Ale niečo také sa tu už stalo...
Na páře (!) rozpustíme trochu ztuženého tuku s čokoládou na vaření (nebo jakoukoliv co doma najdeme), výborné jsou i ledové kaštany hořké. Rozpustíme, promícháme a namáčíme, poléváme. :)
Už jsem ji dělala i tak, že jsem rozpustila hořkou čokoládu a smíchala dohladka jen s trochou ztuženého tuku - nebyla hustá a dobře se v ní namáčelo.
Já je dala na chvíli ztuhnout do mrazáku a pak šli krásně máčet v čokoládě.
Pokud je budeš dělat opravdu z másla, čokopolevu raději tvrdší (z více čisté čokolády), budou před cestou dobře chlazené a pojedou v tomto neletním počasí (nebude na ně v autě svítit přímé slunko), šedesáti kilometrů bych se nebála
Promiň, já vím, jak to myslíš a je to jen v legraci
- rozpouštěj ji v malé, ale hluboké nádobce, aby šly špičky dobře namáčet
- špičky namáčím opravdu dobře ztuhlé, když se mi nezdají být, dám je na podnose na chvíli i do mrazáku - pak se jim nic nestane, když je namočíš do hodně teplé polevy (hodně teplá = hezky tekoucí, na špičkách zůstane jen potřebný tenký povlak)
- přeju hodně zdaru!
Vidím to na plechu, ale není to napsané v receptu ...
Ja takéto veci z ďaleka obchádzam, mám dojem, že by som to nezvládla. Prosím Ťa, mohla by si mi dať ozaj spoľahlivý recept na čok. polevu? A či máš univerzálnu polevu - napr. na toto a zároveň aj na rezy. (Mne sa láme na rezoch obyčajne...)Vďaka!
A vyplatí se použít pravou Nutellu, jakákoliv levnější pomazánka je sice chuťově taky dobrá, ale rychle v teple měkne.
Polevu používám většinou svoji, klasiku (ztuž.tuk,cukr, kakao, a kus čokolády na vaření)
Když jsem neměla vaječný koňak, dala jsem rum a lžíci pudinku, který je při vánočním pečení hotový doma téměř pořád.
To spíš se mi stane,když pospíchám, že mi z prstů vypadne celá špička i s piškotem do polevy.
Prostě jak v tý reklamě na lepidlo
Chuťově to musí vyjít nastejno, jen bude mít něco jako jednohubky.....