

Mrkev pečená v sezamu
Suroviny
- Mrkev
- olivový olej
- sůl
- pepř
- strouhanka
- sezamová semínka - měla jsem neloupaná
Postup přípravy receptu
Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky, pokapeme olejem, osolíme a opepříme, posypeme směsí strouhanky a sezamu, pořádně prohodíme, aby se pěkně obalila.
Na plech dáme papír na pečení, nasypeme mrkev a pečeme v troubě při 180°C, dokud mrkev nezměkne. My ji máme rádi na skus, takže jsem pekla asi 15 minut, aby nebyla rozměklá.
Na talíři můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Poznámka od kuchařky
Další moje recepty najdete na
http://www.mlsoty.estranky.cz/
Recept jsem našla na italských stánkách o vaření.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mrkev pečená v sezamu
-
Zajímavý recept
Mrkev mám ráda jak syrovou, tak i dušenou. V troubě jsem jí ještě nedělala, tak určitě vyzkouším.
-
ta vypadá úžasně, už mám uloženo
-
popoluska340:
Téměř jako u nás
-
Ked mam doma suroviny a cas tak hned skusam receptiky,a manzel sa pyta,co zase robis alchymiu.
-
popoluska340: Takhle rychle jsi vyzkoušela, prima
Díky za zprávu, mám radost, že chutnalo
-
tak dievcata musim sa pochvalit,prave degustujem mrkvicku,aj so susenym cesnakom a dokonca s mojou bezlepkovou struhankou.Ako chutovka na vecer je to super.Manzel ani len nechcel ochutnat,budem mat na zajtra do zahradky.
-
Jaro se blíží, tak nástup zdravějších jídel
Recept se mi líbí, se sušeným česnekem taky nemám zkušenosti - poučila jsem se, prima.
+
-
cathleen: Tak to by ji mohli mít i ve zdravé výživě, zeptám se, z netu se mi objednávat nechce
Děkuji všem za milé komentáře -
hosta:
Koukala jsem na ten Tvůj recept
, jsem ráda, že jsem se s tím parmezánem "nesekla". Věřím, že to s ním bude dobré
-
magdalenka: No, my čím jsme starší, tím hůř ten čerstvý snášíme, to je pravda. Když to s ním někdy přeženu, bývá nám dost těžko. Tak se poohlídnu po sušeném, asi nastává čas na změnu
-
Vypadá báječně, zkoušela jsem už různě pečenou mrkev (i petržel) - vidím že někdo přidal můj recept do podobných
- příště tedy podle tebe. S tím parmezánem zkus, je to super
-
zizala: dcéra má kopec tráviacich problémov, napr. aj s cesnakom. Do jedál pre ňu ak pridám ten sušený - môže to konzumovať bez problémov. Kedysi som nepoužívala, akosi som ho neuznávala.
-
zizala: http://www.koreni.cz/obchod/jednodruhove-koreni/ce...
Je součástí i jejich smési korení do chleba a když ho rozkousneš, maličko štipká na jazyku. -
Angel 666: Díky, zkusím
-
zizala: taky jsem až donedávna sušený česnek nepoužívala. Pak jsem ale nemohla sehnat český a ten čínský mi fakt nevoní, tak jsem z nouze koupila ten mletý sušený a od té doby ho mám v kořence. Používám ho občas právě do nějakých směsí na obalování