Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný dort s muchomůrkou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pomazánkové máslo s taveným sýrem a rozmačkaným česnekem ušleháme na hladkou hmotu, přisolíme podle chuti. Krok 2: Na podložku položíme 4 krajíce chleba, potřeme pomazánkou, poklademe plátky šunky a znovu lehce potřeme pomazánkou. Přiložíme další čtyři krajíce, potřeme pomazánkou, položíme plátky sýra a znovu namažeme. Opakujeme do požadované výšky dortu (pět vrstev chleba - střídání tmavého a světlého). Krok 3: Na boční stěny přilepíme pomazánkou další krajíce, aby byl dort větší a pěkně rovný (bočnice musíte trošku seříznout). Krok 4: Pak potřeme pomazánkou celý dort, boky i povrch. Krok 5: Boční stěny "polepíme" plátky sýra, další 4 plátky položíme nahoru. Strany olemujeme šunkovým salámem a dort dozdobíme zbylou pomazánkou, muchomůrkou z vajíčka a rajčete, poličanem, rajčátky a zelenou petrželkou.

Zveřejněno 9. 11. 2009

Poznámka autorky Papunka

Podrobný postup naleznete na stránkách paní Lenky (Slaný s muchomůrkou). Dort byl podle ohlasů moc vynikající, já jsem ho bohužel nemohla ochutnat, protože mám bezlepkovou dietu :-(.

Zdroj receptu: http://www.mamincinyrecepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný dort s muchomůrkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8Yk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný dort s muchomůrkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8Yk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdravím, dort vypadá báječně. Mám jeden dotaz. Chtěla bych dort udělat do práce. Dá se dort udělat den předem? Bojím se, že sýr a šunka na povrchu do druhého dne oschnou.

Blanka: Dobrý den, vždy jsem ho dělala čerstvý, takže nedokážu říct, jak bude vypadat druhý den. Pokud ho ale přikryjete alobalem nebo potravinářskou fólií, tak si myslím, že v pohodě vydrží, jen pozor na to aby se uvnitř nezapařil.

Ted jsem ten dort dodělala a až na pár změn je dokonalý, dělám ho pro přítele k narozeninám a jelikož nemusí sladké, tohle pro mě byla skvěla volba...děkuji za inspiraci :-))).:yes:

Nádhera, která na mě pokukuje v náhodných, Papunko zasloužíš si bodíka, víc nesvedu...nemám ani fantazii ani ruce na taková dílka;-)

Je moooc pěkný :yes:.Už jsem ho i vyzkoušela a přidávám fotku.:-)

Teda to je moc hezký :) Šlo by místo toho pomazánkového másla použít třeba tvaroh nebo tak něco? Nezkoušel to někdo?

Evi, moc se mě to líbí a není to ani těžké na sestavení. Určitě brzy vyzkouším.

Už jsem chválila u "Lenky", musím pochválit i zde :yes:

Nádhera. :-p :yes::yes: ;-)

Mně se dortík líbí moc nejen vzhledově, ale i chuťově a bodík je jasný:yes::yes:7.

Fotografie hovoří za vše není co dodat:-p bodík už je na cestě;-):yes:

Takový dort je podle mého gusta...:-p:-p Přestože si nejsem jistá, že bych to takhle mistrně zvládla, ukládám pro lepší příležitosti.:yes:

Děkuji za pochvaly, to vždy potěší. Díky :-)

Nádhera, jako všechny dorty s láskou utvořené:-):yes::yes:

Tématické fráze:
slaný dort postup, slaný dort pro pány, postup na slaný dort, slané dorty postup, slaný dort z toustového chleba postup, slaný dort z toustového chleba, dort z toustového chleba, slaný dort, jak na slaný dort, slaný sýrový dort, slaný dort pro pány recept, toustový dort, slaný dort recept, slané dorty pro pány, slaný dort s mochomůrkou, postup na slane dorty, postup slaného dortu, slané dorty, slané dorty z toustového chleba pro pány, slaný dorty podrobný postup

Suroviny:
chléb toustový, chléb toustový tmavý, pomazánkové máslo, sýr smetanový, česnek, sůl, šunka, salám šunkový, sýr plátkový, poličan, vejce, rajče, rajče cherry, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu