Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Mrkev se díky své chuti skvěle hodí i do sladkých jídel. Můžeme z ní připravit tyto jednoduché řezy, kterým mrkev dodává dobrou chuť i barvu. Na závěr je potřeme osvěžující polevou z citronové šťávy a cukru.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 869 kJ / 3 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,06 g |
Tuky | 100,72 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 568 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 601,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klasický plech vymažeme tukem a vysypeme kokosem nebo hrubou moukou. Troubu včas rozehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Najemno nastrouhanou mrkev, celá vejce a cukr zamícháme gumovou stěrkou, přidáme rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a opět zamícháme. Rovnoměrně naneseme na připravený plech a pečeme 5 minut.
Krok 3: Po 5 minutách troubu ztlumíme na 170 °C a pečeme asi 15 minut. Podíváme se a zkusíme, jestli je hotovo, případně ještě 5 minut dopečeme (nesmí být moc, protože je buchta tenčí a při krájení by se lámala a drobila). Necháme vychladnout.
Krok 4: Cukr s vodou a citronovou šťávou třeme nejlépe gumovou stěrkou v misce (ne z plastu) nebo hlubokém talíři do zbělení bez přestání asi 5 minut.
Krok 5: Polevou potřeme vychladlou buchtu.
Zveřejněno 4. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2A5z
Moje poznámka
Mrkvové řezy jednoduché ale žravé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2A5z
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 12 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 29 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 2 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 7 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 8 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 10 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 11 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 11 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 11 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 11 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 11 hodinami
Tématické fráze:
mrkvové řezy,
řezy afrika s mrkví,
mrkvový řez,
dobrý mrkvový řez,
jednoduché řezy,
rezy s mrkvi,
hrníčkové mrkvové řezy,
mrkvové řezy hrníčkové,
vynikající mrkvové řezy,
jablečno mrkvová buchta,
mrkvový buchta,
recept na mrkvové řezy,
hrníčkovy řezy s mrkví,
buchty s mrkvy,
žravé řezy,
mrkvová buchta s kokosem,
mrkvová buchta láďa hruška,
mrkvové řezy-hrnkové,
mrkvové recepty,
hrnkove mrkvove rezy
Suroviny:
mrkev,
cukr krupice,
vejce,
mouka polohrubá,
máslo,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (10)
Takže idem vyskúšať, kopa tej červenej potvory a na mňa totiž ešte stále usmieva.
Ale prosím, pani Alenkabartova, držte palce, nech sa mi pokus podarí, pečenie nie je moja parketa.
Ale na druhej strane, mrkvy mám určite viac ako 30 dkg, takže môžem experimentovať donekonečna=raz sa mi to musí podariť a možno dostanem aj nobelovku.
Peknú nedeľu