Suroviny
Porce: 5 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 005 kJ / 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,25 g |
| Tuky | 14,25 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 175,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chapati/Roti autenticke videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yWK
Moje poznámka
Chapati/Roti autenticke videorecept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yWK
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 29 minutami
Kokosové sušenky
Přidáno před 2 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 14 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční panettone
Myska311 před 28 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
martina.mickova88 před 2 hodinami
Jehněčí guláš
stanavokr před 3 hodinami
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 5 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 11 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 11 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 11 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
zpravodaj1 před 11 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 13 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 14 hodinami
Tématické fráze:
roti recept,
roti,
placky rótí,
indické placky chapatí,
placky chapati recept,
mouka atta,
recept roti,
chleba roti,
placka roti,
recepty placky chapati,
palacinky roti,
chudé rýžové placky,
indické placky róti,
recept na roti,
chapati placky recept,
chiapati,
chapati atta,
chlebové placky videorecept,
roti capati rozdil,
indický chléb roti
Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (22)
Bílá mouka je obrušováním zbavena povrchu zrna a klíčku,má větší trvanlivost ale je chudá na vitamíny a minerály.Nedávno to ukazovali v nějakém pořadu,kde mlynář řekl že nechápe proč je v obchodech celozrná mouka dražší,když je ve mlýně cena stejná.Navíc je s ní méně práce než s bílou,tu musí několikrát prohnat mlýnem.
Zdravím a čekám na kritiku.
Dělají dva druhy celozrnky - jemnou a hrubou, která se kdesi prý mohla jmenovat grahamová (je fakt, že grahamovou mouku už jsem v obchodech nepotkala dlouho).
Ale obsahově jsou obě stejné - takže poznámka, že jsou v grahamu namleté otruby navíc je mylná. Otruby jsou v každé celozrnné.
Kamarádka mi dala tenhle odkaz
http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_flour
Mě zmátlo, že cat psala, že jde jen o značku celozrnné mouky, což mě zmátlo.
No myslím, že máme jasno
Pšeničný graham :
Vyrobené z pšenice letnej potravinárskej /Triticum aestivum/. Pšeničný graham vzniká mletím na ryhovaných valcoch, ktoré stlačením zrna pri rozdielnej rýchlosti valcov vytvárajú šupinatý produkt. Takto vyrobený graham je viditeľný vo výrobkoch ako tmavé kúsky povrchu zrna. V domácnostiach sa pridáva aj do cestovinových výrobkov v malom pomere.
Pšeničná múka celozrnná /hladká/ :
Z pšenice potrav.letnej /Triticum aestivum/. V príprave na mletie prejde obilné zrnko čistiacim, mechanickým procesom a to tak, že sa najskôr vytriedia a oddelia všetky častice (kamienky, prach, väčšie a menšie zrná). Následne sa zrná posunú do odieračky, ktorá v točivom procese vrhá zrná proti otvorom v dierovanom site. Takto sa povrch zrna mechanicky obrúsi. Týmto sa odstránia a odsajú z povrchu všetky časti, prípadne pozostatky reziduí z ošetrovania pšenice počas rastu. Po tomto procese sa celé zrno zomelie na múku.
Rovnako sa melie graham aj celozrnná múka pri iných obilninách.