Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 843 kJ / 8 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,58 g |
Tuky | 422,26 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 2,27 g |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 946,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus Ušleháme bílky s polovinou cukru ( s 120g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu.
Krok 2: Nakonec pozvolna vmícháme sníh.
Krok 3: Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...)
Krok 4: Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících,dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky a pak upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Krok 5: Krém: Nad párou necháme rozpustit čokoládu a vyšleháme s cukrem a vejci. Do vychladlé čokoládové hmoty dáme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Přidávám i trošku rumové tresti, at to více voní.
Krok 6: Marcipán: Z přísad vypracovat vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPYW
Moje poznámka
Dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPYW
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 22 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Diviska87 před 26 minutami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
B.Anna před 31 minutami
Cukeťák II
radbastim před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
upavla před 11 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 15 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 15 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 15 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 16 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 17 hodinami
Tématické fráze:
dort milena,
petra veihandová,
recept na dorty,
milena dort,
dort milena recept,
dort pro rybáře,
dortík z bílků,
výtvory k narozeninám,
slané výtvory k narozeninám,
veihandova petra,
120 dkg kolik g,
kolik je 120g dkg,
milena dorty,
dorty recept,
dorty petra růžičková,
recepty dorty,
240g je kolik dkg,
dort pro rybáře recept,
krem na dort z mileny,
milena recept
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
kakao,
voda,
tyčinka milena čokoládová,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (6)
Potrebovala som upiect tortu. Tvoje vytvory ma uchvatili, si neskutocne vytvarne nadana. Z mojej strany to bolo premiera, neviem, ci som si ako recept na korpus vybrala dobre Tvoj recept. Na 4 vajcia 250 g muky, 240 g cukru, 150 ml oleja, 100 ml vody, pr. do peciva...Cesto bolo hutne, ziadna lahkost, nadychanost, ako som ocakavala. Je mozne, že ja som spravila chybu...Preto by ma zaujimalo, ci Ty podla tohoto receptu mas pekne cesto.
Pozdravujem!
Magda