Jehněčí karbanátky
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je jen na vás, jestli karbanátky usmažíte v oleji, nebo upečete v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 331 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,52 g |
Tuky | 34,97 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 649 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 8,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Do mletého masa přidáme tymián, česnek, strouhanku, rozklepneme jedno vejce a osolíme, opepříme dle chuti. Směs pečlivě promícháme.
Krok 3: Z masové směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky.
Krok 4: Připravené karbanátky smažíme v oleji dozlatova, zhruba 5-8 minut z každé strany, nebo pečeme v troubě na 200 °C zhruba 20-30 minut. V polovině pečení je obrátíme.
Zveřejněno 18. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
Moje poznámka
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
Nejnovější recepty
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 28 minutami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 17 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 26 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 45 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí sekaná,
jehněčí karbanátek,
jehněčí karbenátky,
karbanátky z jehněčího masa,
sekaná z jehněčího masa,
karbanátky z jehněčího,
sekaná z jehněčího,
jehněčí čevabčiči,
karbenátky z jehněčího,
jehněči sekaná recept,
jehnecikarbanatky,
sekaná jehněčí,
karbenatky z jehněčího masa,
jehněčí na sekanou,
skopové karbanátky,
karbanátky ze skopového masa,
jehněčí maso sekaná,
recept na karbanátky z jehněčího masa,
karbanatky z jehňat recept,
karbenátky z jehněčí
Suroviny:
maso jehněčí,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
česnek,
tymián,
vejce
Komentáře (6)