Jehněčí karbanátky
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je jen na vás, jestli karbanátky usmažíte v oleji, nebo upečete v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 331 kJ / 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,52 g |
| Tuky | 34,97 g |
| Vláknina | 2,96 g |
| Cholesterol | 649 mg |
| Sodík | 475 mg |
| Sůl | 1,11 g |
| Sacharidy | 8,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Do mletého masa přidáme tymián, česnek, strouhanku, rozklepneme jedno vejce a osolíme, opepříme dle chuti. Směs pečlivě promícháme.
Krok 3: Z masové směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky.
Krok 4: Připravené karbanátky smažíme v oleji dozlatova, zhruba 5-8 minut z každé strany, nebo pečeme v troubě na 200 °C zhruba 20-30 minut. V polovině pečení je obrátíme.
Zveřejněno 18. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
Moje poznámka
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 12 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 51 minutami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 1 hodinou
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 1 hodinou
Tvarohová štola
janatka před 2 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 4 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 5 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí sekaná,
jehněčí karbanátek,
jehněčí karbenátky,
karbanátky z jehněčího masa,
sekaná z jehněčího masa,
karbanátky z jehněčího,
sekaná z jehněčího,
jehněčí čevabčiči,
karbenátky z jehněčího,
jehněči sekaná recept,
jehnecikarbanatky,
sekaná jehněčí,
karbenatky z jehněčího masa,
jehněčí na sekanou,
skopové karbanátky,
karbanátky ze skopového masa,
jehněčí maso sekaná,
recept na karbanátky z jehněčího masa,
karbanatky z jehňat recept,
karbenátky z jehněčí
Suroviny:
maso jehněčí,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
česnek,
tymián,
vejce
Komentáře (6)