

Bramborový toč
Suroviny
- 900 g brambor
- 50 ml mléka
- 100 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 150 g tvrdého sýra
- 150 g rajčat
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Třetinu brambor uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka, oloupeme je a nastrouháme.
Zbytek brambor pouze oloupeme, ale nevaříme.
Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a promícháme s vařenými.
Přidáme mléko, vejce, mouku, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto.
Pekáček vytřeme máslem, po celé ploše rozprostřeme těsto a povrch poklademe kolečky rajčat.
Pečeme dozlatova na 200 stupňů.
Před koncem pečení položíme na rajčata tenké plátky sýra.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Bramborový toč
-
na obrázku je ten recept i s rajčaty? musí to být výborné, hned jdu zkusit,aspoń vím co k večeři.Díky, vypadá to krásně...
-
Jistěže škvarky- vynechala jsem písmenko, škoda, že se to nedá opravit. No nic, když někdo chybuje, ať si to....
-
Máme teď k večeři,je dobrý tím, že není vůbec mastný,jako třeba bramborák-cmunda. Dávám celou paličku protlačeného česneku, všechny brambory dávám syrové,přidávám majoránku,1 PL Podravky a škarky nadrobno nakrájené. Je to docela rychlé a moc dobré.
Dala jsem fotky, recept byl takovej opuštěnej
chudák.