Makové linecké roládky
Linecké těsto má široké možnosti využití. Můžeme z něj připravit lahodné roládky plněné náplní z ořechů a máku. Upečte si je jen tak, nebo je podávejte při svátečních příležitostech.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 862 kJ / 3 074 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,46 g | 
| Tuky | 184,02 g | 
| Vláknina | 18,78 g | 
| Cholesterol | 616 mg | 
| Sodík | 115 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 293,63 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Těsto vypracujeme smícháním všech surovin a necháme v lednici hodinu odpočinout.
	Krok 2: Na náplň také smícháme všechny suroviny.
	Krok 3: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát cca 40 x 25 cm. Potřeme náplní (není příliš řídká, spíše rozprostřeme rovnoměrně prsty) a svineme delší stranou do rolád. Tyto necháme odpočinout hodinu v lednici.
	Krok 4: Poté nakrájíme na plátky 0,5 cm široké a pečeme 10-12 minut v troubě vyhřáté na 180-200 °C.
Zveřejněno 18. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Makové linecké roládky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV9X
Moje poznámka
					
				
Makové linecké roládky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV9X
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							makové linecké cukroví, 
						
						
							makove linecke testo, 
						
						
							makové recepty, 
						
						
							linecké cukroví s mákem, 
						
						
							makové cukroví slepované, 
						
						
							makove katarinky, 
						
						
							maková kolečka cukroví, 
						
						
							makové cukrové, 
						
						
							linecke s mákem, 
						
						
							linecké roládky.cz, 
						
						
							makové cukroví, 
						
						
							linecké mák, 
						
						
							linecké slepované s mákem, 
						
						
							bezlepkové cukroví ide to, 
						
						
							linecká s s mákem, 
						
						
							recept na makové linecké těsto, 
						
						
							recept linecke s makem, 
						
						
							makové kytičky, 
						
						
							makove lineckého těsta, 
						
						
							makové slepované sušenky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							mák, 
						
						
							med, 
						
						
							kůra pomerančová, 
						
						
							skořice mletá
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (14)
jsou fakt dobré, narazila jsem na ně letos poprvé
270 g múka hl.
120 g maslo
100 g pr. cukor
1 vajce
1/2 vrecúška vanilk. cukru.
náplň:60 g mletých orechov
80 g nemletý - celý mak
90 g medu
60 g masla
trocha škorice
-------------------------
vyvaľkám na 2-3 mm, natieram, zviniem, dávam na pol hodinu (najmenej) do mrazničky. Potom krájam zas tenšie ako ty, len 2-3 mm, ide to - cesto stuhlo.
Pripečený celý mak s medom krásne ladia...a je toho veľa, pečivo je trváce.
Kto nepozná, vrelo doporučujem.