Postup přípravy
Krok 1: Bříška očištěných pstroužků vyplníme plátky másla (nešetřit) a okořeníme oblíbeným kořením a solí. Do zapékací mísy pod pstruhy i na ně dáme další plátky másla a v rozehřáté troubě pečeme 15-20 minut, podle velikosti pstruhů. Během pečení často přeléváme máslovým výpekem.
Krok 2: Co k tomu - nejlépe nějaké dobré pečivo, kterým ten báječný sosík vytíráme.
Zveřejněno 9. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh upečený, v másle utopený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qr7R
Moje poznámka
Pstruh upečený, v másle utopený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qr7R
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 11 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s blumami a mandlovou drobenkou
DVJU7 před 4 minutami
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 7 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 7 hodinami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 9 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 10 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 10 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 11 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 12 hodinami
Tématické fráze:
stříbrnice atlantská,
pstruh recept,
pstruh na másle,
jak nejlepe udelat pstruha,
stříbrnice atlantská recept,
prepalene maslo,
pstruh na másle recept,
pstruh recepty,
pstruh v troubě,
stribrnice atlantska recepty,
pstruh podle štěpničky,
recept pstruh na másle,
pstruh dělaný v alobalu,
ja solit pstruha,
je potreba solit pstruha dopredu,
stříbrnice ryba,
dtest ryby,
pstruh delany v troube,
recepty na pstruha,
recept na pstruha
Suroviny:
pstruh,
koření,
sůl,
máslo
Komentáře (15)
Až ty pstruhy vycpané kaki uděláš,dej vědět.Myslím si,že u kaki po"uvařaní"nebude poznat,jestli bylo zaralé,nebo nezralé
Ale takto znehodnotit rybu...no,asi máš jiné chutě
No, nikdo nevíme všechno…, ale vy vědomě šíříte bludy. Než mlžit, možná stačilo neinformovanost otočit v žert: Kočičko skákavá, jsem si říkala, že je to divný pstruh, když to na mě dělá voči jako vlk na Karkulku...
Já tu příšerku poznal díky diskuzi na vámi zmíněném LABUŽNÍKOVI. http://www.labuznik.cz/recept/grilovany-pstruh/
Tam ten renonc v názvu vyřešil admin přímo šalamounky, když do surovin vedle pstruha doplnil – nebo jiný vodní dravec
A co se rcp týká, ryby dělané na másle preferuji kořeněné spíše s rozumem, tedy takřka nekořeněné (na rozdíl od ryb vařených. Nicméně, už se těším na pstruhy vycpané nezralým kaki...
MajaV:děkuji
rujet:díky
Škoda, že nevěříš kamarádovi rybářovi
cathleen:To samé mi řekl kamarád rybář
Ivi,to je něco podobného,jako když v obchodě koupíš čínské zelí,které je pekingské...co pak v receptu do surovin napsat
casino:Dali,tak od Tebe ty smajly opravdu sedí
Všem děkuji za komentáře,zájem o recept i hodnocení
Koření neznám, směsi nekupuju, já mám na rybách neradši jen sůl a bylinky