Postup přípravy
Krok 1: Bříška očištěných pstroužků vyplníme plátky másla (nešetřit) a okořeníme oblíbeným kořením a solí. Do zapékací mísy pod pstruhy i na ně dáme další plátky másla a v rozehřáté troubě pečeme 15-20 minut, podle velikosti pstruhů. Během pečení často přeléváme máslovým výpekem.
Krok 2: Co k tomu - nejlépe nějaké dobré pečivo, kterým ten báječný sosík vytíráme.
Zveřejněno 9. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh upečený, v másle utopený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qr7R
Moje poznámka
Pstruh upečený, v másle utopený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qr7R
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 20 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 41 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 3 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
stříbrnice atlantská,
pstruh recept,
pstruh na másle,
jak nejlepe udelat pstruha,
stříbrnice atlantská recept,
prepalene maslo,
pstruh na másle recept,
pstruh recepty,
pstruh v troubě,
stribrnice atlantska recepty,
pstruh podle štěpničky,
recept pstruh na másle,
pstruh dělaný v alobalu,
ja solit pstruha,
je potreba solit pstruha dopredu,
stříbrnice ryba,
dtest ryby,
pstruh delany v troube,
recepty na pstruha,
recept na pstruha
Suroviny:
pstruh,
koření,
sůl,
máslo
Komentáře (15)
Až ty pstruhy vycpané kaki uděláš,dej vědět.Myslím si,že u kaki po"uvařaní"nebude poznat,jestli bylo zaralé,nebo nezralé
Ale takto znehodnotit rybu...no,asi máš jiné chutě
No, nikdo nevíme všechno…, ale vy vědomě šíříte bludy. Než mlžit, možná stačilo neinformovanost otočit v žert: Kočičko skákavá, jsem si říkala, že je to divný pstruh, když to na mě dělá voči jako vlk na Karkulku...
Já tu příšerku poznal díky diskuzi na vámi zmíněném LABUŽNÍKOVI. http://www.labuznik.cz/recept/grilovany-pstruh/
Tam ten renonc v názvu vyřešil admin přímo šalamounky, když do surovin vedle pstruha doplnil – nebo jiný vodní dravec
A co se rcp týká, ryby dělané na másle preferuji kořeněné spíše s rozumem, tedy takřka nekořeněné (na rozdíl od ryb vařených. Nicméně, už se těším na pstruhy vycpané nezralým kaki...
MajaV:děkuji
rujet:díky
Škoda, že nevěříš kamarádovi rybářovi
cathleen:To samé mi řekl kamarád rybář
Ivi,to je něco podobného,jako když v obchodě koupíš čínské zelí,které je pekingské...co pak v receptu do surovin napsat
casino:Dali,tak od Tebe ty smajly opravdu sedí
Všem děkuji za komentáře,zájem o recept i hodnocení
Koření neznám, směsi nekupuju, já mám na rybách neradši jen sůl a bylinky