Zajíc "na černo"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 727 kJ / 1 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,06 g |
Tuky | 128,23 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 290 mg |
Sodík | 816 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 43,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek.
Krok 2: Na kastrole rozehřejeme slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.
Krok 3: Přidáme koření, citronovou kůru a vložíme osoleného zajíce. Dusíme pod pokličkou tak dlouho, až vysmahne všechna šťáva. Pak zajíce zalejeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 4: Z másla a mouky připravíme červenou jíšku, kterou zředíme šťávou (výpekem) ze zajíce, přidáme do žluta upražený cukr, citronovou šťávu, vše procedíme a znovu se zvěřinou podusíme.
Krok 5: Před podáváním omáčku podle chuti okyselíme, přisolíme nebo přisladíme. Podáváme s brambory, nebo s knedlíkem, nebo s moučnými noky
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc "na černo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E82Y
Moje poznámka
Zajíc "na černo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E82Y
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 1 hodinou
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 17 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 20 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 23 minutami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 41 minutami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 47 minutami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 2 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 3 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Katerain před 4 hodinami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 4 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 4 hodinami
Tématické fráze:
úprava zajíce,
králík na černo,
zajíc recept,
recepty zajic,
zajíc,
recept na zajíce,
zajíc recepty,
jak upravit zajíce,
zajic na modro,
recept zajíc,
recepty na zajíce,
zajíc načerno,
omáčka ze zajíce,
zajíc úprava,
recepty ze zajíce,
priprava zajice,
recepty-zajíc,
vše o co se zajímám,
zajíc-recepty,
zajíc omáčka
Suroviny:
maso zaječí,
slanina,
máslo,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
kůra citronová,
vývar,
sůl,
šťáva citronová,
máslo,
mouka hladká,
cukr
Komentáře (20)
má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!!
Mě je 56 let a kdybych (co se zajímám o vaření) dělal pokusy na kamarádech,tak už žádné třeba nemusím mít a mohl bych stát před soudem v Haagu za genocidu.Pokud se mnou budete chtít diskutovat, tak mne nenuťte do registrace a nechtějte po mě vlastí recepty. Nemám je, nejsem Savarin,Pomian,Brabec,Sandtnerová a jiní Mistři kuchařského umění,ani se za ně nevydávám,proto mám přezdívku Samouk.Na druhou stranu nejsem ani Zounar,Novotný a jiní chlubilové.
Teď jdu vyprázdnit a vypnout troubu a potok jdu do peřin. Tak třeba zítra.
Teď se Vás nechci dotknout, ale když jste stím už začal sám,tak si myslím, že za 40 let jste se už mohl vařit naučit.
Myslím si,že je možné udělat drobné úpravy podle sebe, ale není možné vypustit polovinu receptu.