Nakládaný řízek

Jurajda Kuchař: Jurajda

4 porce Vepřové maso 23 názorů

Suroviny

0,5 kg vepřového krkovice
0,5 l mléka
kávová lžička Maggi
1 lžička Podravky
sůl
olej
1 lžička koření na vepřové maso (podle chuti)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, omyjeme osušíme a naklepeme (dlaní).

  2. Vložíme do keramické nebo skleněné nadoby.

  3. Do mláka přidáme koření a dobře promýcháme.

  4. Mléčný nálev nalejeme do nádoby na maso. Zakápneme olejem. Takto naložené maso necháme minimálně 3 dny odležet v ledničce.

  5. Na pánvi rozpálíme olej a odleželé maso po obou stranách prudce opečeme. Asi 90 vteřin z každé strany. Maso obracíme jen jednou. Podáváme s čertvým chlebem, hořčící a křenem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nakládaný řízek

  • Koubkova Koubkova

    Pekla jsem v troubě a jen se zaprášilo.Posílám bod.

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Přeřadila bych pod Vepřové maso

    Odpovědět

  • Jurajda Jurajda(autorka receptu)

    Pane Samouk,reaguji na vaši diskuzi. Je zřejmé, že nemáte co dělat tak brouzdáte po servrech.Ale špatně. Protože jste neregistrovaný, neznáte podmínky vkládání receptů do stránek vaření.Až se někde zaregistrujete a vložíte svůj vlastní recept, tak se budeme bavit o vaření a ne o tom, kde jsem svůj vlastní recept zveřejnil. S pozdravem Jurajda

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Lusinda79 Jak je vidět, nezabralo to ani od jedné z nás, krom toho netuším, co je to za zkratku:-//

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Shineon, myslím, že upozornit autora na hrubku lze i prostřednictvím SZ.Já jsem to tak udělala.

    Odpovědět

  • shineon shineon

    na těch ostatních stránkách nemá alespoň tu hrubku, co tady:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Mam nakladane mase rada, je pote krehci a tak davam za dobrotu bodik:yes:6:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jurajdo, to bude dobrá a křehoučká dobrota, jak to tak vidím a je velká škoda, že to máš všechno bez fotek;-(, i bez nich dávám boda:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Ale ten recept je dobrý, v mléce maso křehne, hořčice ho ochutí, já bych jen smažila déle.:yes:To blecha-samoukovo chování mi připomíná zarytého vegetariána, který se týrá denními návštěvami masny;-)

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Mě ne. Takovéhle týpky prostě neregistruju.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    blecha (neregistrovaný/á) ano, bohužel:-((

    Odpovědět

  • blecha blecha(neregistrovaná)

    Taky vám už jde ten samouk na nervy?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi se to taky líbí, nakládané maso je vždycky fajn, je hned hotové a člověk může experimentovat s kořením. Jakže, Jurajdo, protože i já chodím tady, máš plus i ode mne. Hawg:-)):-D:yes:
    Jen škoda, že zrovna dnes se mi do podravky dali moli, mrchy jedny nenažrané:-((:-//:-D:-))

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Na jiný web než na TOPky nechodím. Proto jsem naopak rád, že ho sem Jurajda vložil. Přijde mi zajímavý a určitě vyzkoužím.:yes: A už dopředu dávám Bod. A just jó!!!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Obávám se, že pokud chcete pokračovat v téhle smysuplné rozpravě, že se budete opět muset přesunout třeba zde:-//http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=214

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak naložit maso na řízky nakládání masa na řízky řízky naložené v mléce naložení masa na řízky nakládaný řízek nakládání řízků řízky v mléce nakládané řízky naložené maso na řízky maso naložené v mléce dobré nakládané vepřové řízky lák na řízky řízky naložené v mléku maso naložené v mléku nakládání masa do mléka rizky z laku nakládaný vepřový řízek řízky v mléku vepřové řízky v mléce řízky nakládání