Zajíc "na černo"
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 727 kJ / 1 369 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,06 g |
Tuky | 128,23 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 290 mg |
Sodík | 816 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 43,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek.
Krok 2: Na kastrole rozehřejeme slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.
Krok 3: Přidáme koření, citronovou kůru a vložíme osoleného zajíce. Dusíme pod pokličkou tak dlouho, až vysmahne všechna šťáva. Pak zajíce zalejeme vývarem a dusíme doměkka.
Krok 4: Z másla a mouky připravíme červenou jíšku, kterou zředíme šťávou (výpekem) ze zajíce, přidáme do žluta upražený cukr, citronovou šťávu, vše procedíme a znovu se zvěřinou podusíme.
Krok 5: Před podáváním omáčku podle chuti okyselíme, přisolíme nebo přisladíme. Podáváme s brambory, nebo s knedlíkem, nebo s moučnými noky
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zajíc "na černo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E82Y
Moje poznámka
Zajíc "na černo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E82Y
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 7 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 10 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 15 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Verosa před 4 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 5 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 6 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 6 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 7 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 8 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 8 hodinami
Tématické fráze:
úprava zajíce,
králík na černo,
zajíc recept,
recepty zajic,
zajíc,
recept na zajíce,
zajíc recepty,
jak upravit zajíce,
zajic na modro,
recept zajíc,
recepty na zajíce,
zajíc načerno,
omáčka ze zajíce,
zajíc úprava,
recepty ze zajíce,
priprava zajice,
recepty-zajíc,
vše o co se zajímám,
zajíc-recepty,
zajíc omáčka
Suroviny:
maso zaječí,
slanina,
máslo,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
kůra citronová,
vývar,
sůl,
šťáva citronová,
máslo,
mouka hladká,
cukr
Komentáře (20)
má tam být strouhaný perník, ořechy, povidla, kořenová zelenina a rozinky. takžed než začnete někomu dávat kondice nejdřív se to naučte.!!!!
Mě je 56 let a kdybych (co se zajímám o vaření) dělal pokusy na kamarádech,tak už žádné třeba nemusím mít a mohl bych stát před soudem v Haagu za genocidu.Pokud se mnou budete chtít diskutovat, tak mne nenuťte do registrace a nechtějte po mě vlastí recepty. Nemám je, nejsem Savarin,Pomian,Brabec,Sandtnerová a jiní Mistři kuchařského umění,ani se za ně nevydávám,proto mám přezdívku Samouk.Na druhou stranu nejsem ani Zounar,Novotný a jiní chlubilové.
Teď jdu vyprázdnit a vypnout troubu a potok jdu do peřin. Tak třeba zítra.
Teď se Vás nechci dotknout, ale když jste stím už začal sám,tak si myslím, že za 40 let jste se už mohl vařit naučit.
Myslím si,že je možné udělat drobné úpravy podle sebe, ale není možné vypustit polovinu receptu.