Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové cukroví v různých tvarech

Pro zpestření chuti můžete použít při pečení sladkého vánočního pečiva i nesolené arašídy. Těsto dobře drží tvar a tak je ideální k vyzkoušení různých zdobících prvků.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 180 kJ /
3 628 kcal
Bílkoviny67,26 g
Tuky228,65 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 936 mg
Sodík 707 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy317,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Arašídy jemně nastrouháme nebo nameleme. Všechny sypké ingredience smícháme, přidáme na menší kusy nakrájené ztuhlé máslo nebo Heru, žloutky a rukou zaděláme těsto do kompaktní hmoty. Můžeme nechat chvíli v chladu odležet. Krok 2: Troubu nahřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Na bochánky si vytvoříme vždy z části těsta váleček, nakrájíme kousky a z nich uděláme kuličky. Klademe je na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení, mírně je zmáčkneme a obráceným koncem vařečky poprášené moukou uděláme důlky. Krok 4: Bochánky upečeme ve středně vyhřáté troubě, ihned po upečení je obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem a po vychlazení do důlku kápneme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládu. Krok 5: Na květinky si taktéž vytvoříme váleček, ukrojíme kousky a na ně vytvoříme buď nějakým nástrojem nebo použijeme nějakou sklenici nebo vázu, která má zespodu na dně nějaké hlubší rýhy, mírně poprášíme moukou a uděláme otisk. Pak formičkou vypíchneme kytičku - viz foto s postupem. Krok 6: Dáme na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Po vychladnutí uděláme z rozpuštěné čokolády střed kytičky. Tyto kytičky, jelikož se neobalují v cukru, tak jsou malinko méně sladké, což někomu vyhovuje. Krok 7: Toto těsto se může taktéž klasicky vyválet a formičkami vypichovat tvary a po upečení slepovat např. nutelou. Pro zpestření povrchu můžeme použít a udělat otisk na vyválené těsto pomocí strukturovaných válečků.

TIP: Jak rozválet těsto na cukroví - jednoduchý postup

Zveřejněno 14. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2qm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E2qm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tento recept jsem vloni vyzkoušela poprvé a děti se po něm mohli utlouct, tak přidávám do stálic, protože je to opravdu vynikající. My jsme dělali ty důlky. :yes:

Všem vám děkuji, vůbec jsem netušila, že tento recept takhle zaujme:-K

pipre: Jani, moc děkuji za vyzkoušení a hlavně za krásnou fotečku:-*:-K

Tedy, to jsou perfektní nápady :yes:. To si taky ukládám, ale až na příští rok ;-):-)

Není nad to, umět si poradit. Suoer + 22 :yes:

pipre: máš to krásné, Jani! :yes: Moc se mi líbí, kolik lidí Maruška inspirovala...i ja to mám "schované" pro příští pečení :-D

Tak jsem si to dnes vyzkoušela z poloviční dávky na páru kouscích, které jsem slepila nutelou, na kuličkách je čokoláda a na vytlačování jsem použila broušenou dno stopky šampusové skleničky a dno tácku, na kterém je vyfocené cukroví :-) Přidávám foto a bodík jsem dala už dřív :-)

Maruško, jsi nejen precizní, ale velice nápaditá:-O.Obdivuji Tvoje pomůcky:yes::yes:+:-p

Je to moc hezké,mám sice napečeno,ale tohle ještě vyzkouším. :-K:yes:

Merylas:
Ta vaše raznice je přepychová:yes:
Kdysi jsem se pokoušel o cosi podobného z toho co bylo při ruce:-8
Pokud foto komukoli vadí, písněte (fuj to je slovo!), smáznu ho:-)

Veľmi pekné, uložila som si. :yes: Ja som totiž ešte nezačala s pečením.:-D
Pomaly už je čas.:-))

Maruško -jak jinak od Tebe, než krásné;-):-):yes:+

:yes::yes::yes: není co dodat...perfektní:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vánoční cukroví arašídové, arašídové cukrovi, cukrovi z arasidu, arašídový krém na cukroví, arašídové vánoční cukroví, vánoční cukroví s nutelou, recepty varecha.sk vanočni cukrovi, recepty na arašidové cukroví, arašidové cukroví recepty, cukroví z arašídové mouky, arašídové cukroví s nutelou, arašídové kytičky, cukroví recepty, vanocniarasidove cukroví, arašìdové máslový krém, vánoční cukroví z arašídů, arašídové pochoutky recepty, arašidové cukroví košíčky, arašídový krém do cukroví, cukroví recept

Suroviny:
mouka hladká, arašídy, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, žloutek, čokoláda nugátová, cukr moučkový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu