Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 413 kJ / 5 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,42 g |
Tuky | 293,94 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 1,34 g |
Sodík | 5,35 g |
Sůl | 12,74 g |
Sacharidy | 462,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.
Krok 2: Tarhoňu uvaríme, scedíme.
Krok 3: Vajcia uvaríme na tvrdo.
Krok 4: Na oleji orestujeme asi 5 minút zeleninu, zmiešame s uvarenou tarhoňou a zálievkou. Dáme na hodinu do chladu.
Krok 5: Syr vytlačíme do mištičky, pridáme toľko majonézy, aby sa vytvoril hustý krém. Osolíme.
Krok 6: Šalát uložíme na taniere, obložíme plátkami vajec a polejeme syrovým krémom.
Zveřejněno 28. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoyP
Moje poznámka
Tarhoňový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoyP
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 2 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 7 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 9 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 34 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 58 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 58 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 1 hodinou
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Tématické fráze:
tarhoňa recepty,
tarhoň,
tarhońa,
tarhonya,
zeleninový salát s tarhoňou,
tarhoňa příprava,
těstovinové špecle,
recepty z tarhoně,
tartoňový salát,
tarhonya recept,
tarhoňa recept,
tarhoně,
omáčka ke špeclím,
tarhoňa jako salát,
těstovinové kuličky,
příprava tarhone,
tarhona a jeji priprava,
tahoňový salát,
těstoviny tarhoňa salat,
těstoviny tarhonya recepty
Suroviny:
těstoviny tarhoňa,
směs zeleninová mražená,
majonéza,
sýr ve střívku,
olej,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
voda,
omáčka sojová,
cukr krystal,
olej,
hořčice,
kečup sladký
Komentáře (10)
Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.
Výroba
Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona
Jen tápu - co je tarhoňa?