Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňový salát

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

28. 12. 2009 12:50

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 413 kJ / 5 118 kcal
Bílkoviny142,42 g
Tuky293,94 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 5,35 g
Sůl12,74 g
Sacharidy462,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Petronila

20. 11. 2012 00:23

Tarhoňu jsem zcela nahodou objevila v obchodním řetězci Lidl,už jsem ji vařila a je moc dobrá . D:-))oporučuji.

JanaDorazinova

28. 12. 2009 13:56

Je to vlastně nudlové strouhané těsto. Pipre, myslím, že už jsme se o tom bavily.;-):yes: A mám dojem, že je v Orlu, nejsem si jistá, ale tam je větší výběr těstovin, než v Albertu.

tejaja

28. 12. 2009 13:52

thomassinno tarhoňa je druh cestoviny : http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/

spagetka

28. 12. 2009 13:36

Bibi, souhlas, prakticky totéž

Bibinka

28. 12. 2009 13:24

Špagi, tak to těsto je podobné ,jako když děláš strouhání do polévky:-?

spagetka

28. 12. 2009 13:22

Jo a bodík Terezce :-p:-p:-p

spagetka

28. 12. 2009 13:19

pipre - Tarhoňu kupuju v Kaufu, nebo si ji dělám - viz :
Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.

Výroba

Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona

pipre

28. 12. 2009 13:11

Škoda, že tarhoňu nemůžu nikde sehnat, jedla jsem ji poprvé a pak často v lázních Bardejov jako přílohu (jsou to vlastně těstovinové kuličky, pokud se nepletu) a chutnala mi. Salátek vypadá opravdu moc jedle. :yes:1.

thomassinno

28. 12. 2009 12:58

Vypadá to velmi jedle :-)
Jen tápu - co je tarhoňa?:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: tarhoňa recepty tarhoň tarhońa tarhonya zeleninový salát s tarhoňou tarhoňa příprava těstovinové špecle recepty z tarhoně tartoňový salát tarhonya recept tarhoňa recept tarhoně omáčka ke špeclím tarhoňa jako salát těstovinové kuličky příprava tarhone tarhona a jeji priprava tahoňový salát těstoviny tarhoňa salat těstoviny tarhonya recepty

Suroviny: těstoviny tarhoňa, směs zeleninová mražená, majonéza, sýr ve střívku, olej, vejce, sůl, pepř mletý, voda, omáčka sojová, cukr krystal, olej, hořčice, kečup sladký

TopRecepty.cz

Tarhoňový salát

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yoyP