Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarhoňový salát

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

28. 12. 2009 13:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie21 413 kJ / 5 118 kcal
Bílkoviny142,42 g
Tuky293,94 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 5,35 g
Sůl12,74 g
Sacharidy462,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petronila

20. 11. 2012 01:23

Tarhoňu jsem zcela nahodou objevila v obchodním řetězci Lidl,už jsem ji vařila a je moc dobrá . D:-))oporučuji.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2009 14:56

Je to vlastně nudlové strouhané těsto. Pipre, myslím, že už jsme se o tom bavily.;-):yes: A mám dojem, že je v Orlu, nejsem si jistá, ale tam je větší výběr těstovin, než v Albertu.

tejaja tejaja

28. 12. 2009 14:52

thomassinno tarhoňa je druh cestoviny : http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/

spagetka spagetka

28. 12. 2009 14:36

Bibi, souhlas, prakticky totéž

Bibinka Bibinka

28. 12. 2009 14:24

Špagi, tak to těsto je podobné ,jako když děláš strouhání do polévky:-?

spagetka spagetka

28. 12. 2009 14:22

Jo a bodík Terezce :-p:-p:-p

spagetka spagetka

28. 12. 2009 14:19

pipre - Tarhoňu kupuju v Kaufu, nebo si ji dělám - viz :
Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.

Výroba

Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona

pipre pipre

28. 12. 2009 14:11

Škoda, že tarhoňu nemůžu nikde sehnat, jedla jsem ji poprvé a pak často v lázních Bardejov jako přílohu (jsou to vlastně těstovinové kuličky, pokud se nepletu) a chutnala mi. Salátek vypadá opravdu moc jedle. :yes:1.

thomassinno thomassinno

28. 12. 2009 13:58

Vypadá to velmi jedle :-)
Jen tápu - co je tarhoňa?:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tarhoňa recepty tarhoň tarhońa tarhonya zeleninový salát s tarhoňou tarhoňa příprava těstovinové špecle recepty z tarhoně tartoňový salát tarhonya recept tarhoňa recept tarhoně omáčka ke špeclím tarhoňa jako salát těstovinové kuličky příprava tarhone tarhona a jeji priprava tahoňový salát těstoviny tarhoňa salat těstoviny tarhonya recepty

Suroviny: těstoviny tarhoňa, směs zeleninová mražená, majonéza, sýr ve střívku, olej, vejce, sůl, pepř mletý, voda, omáčka sojová, cukr krystal, olej, hořčice, kečup sladký

TopRecepty.cz

Tarhoňový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yoyP