

Tarhoňový salát
Suroviny
- 500 g tarhoně
- 300 g mražené zeleninové směsi dle své chuti
- 200 ml majonézy
- 100 g taveného sýra ve střívku
- 2 lžíce oleje
- 4 vejce
- sůl
- mletý pepř černý
- zálivka:
- 4 lžice vody
- 1 lžice sójové omáčky
- 2 lžice krystalového cukru
- 4 lžice oleje
- 4 lžice horčice
- 4 lžice kečupu
Postup přípravy receptu
Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.
Tarhoňu uvaríme, scedíme.
Vajcia uvaríme na tvrdo.
Na oleji orestujeme asi 5 minút zeleninu, zmiešame s uvarenou tarhoňou a zálievkou. Dáme na hodinu do chladu.
Syr vytlačíme do mištičky, pridáme toľko majonézy, aby sa vytvoril hustý krém. Osolíme.
Šalát uložíme na taniere, obložíme plátkami vajec a polejeme syrovým krémom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tarhoňový salát
-
Tarhoňu jsem zcela nahodou objevila v obchodním řetězci Lidl,už jsem ji vařila a je moc dobrá . D
oporučuji.
-
Je to vlastně nudlové strouhané těsto. Pipre, myslím, že už jsme se o tom bavily.
A mám dojem, že je v Orlu, nejsem si jistá, ale tam je větší výběr těstovin, než v Albertu.
-
thomassinno tarhoňa je druh cestoviny : http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/
-
Bibi, souhlas, prakticky totéž
-
Špagi, tak to těsto je podobné ,jako když děláš strouhání do polévky
-
Jo a bodík Terezce
-
pipre - Tarhoňu kupuju v Kaufu, nebo si ji dělám - viz :
Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.
Výroba
Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona -
Škoda, že tarhoňu nemůžu nikde sehnat, jedla jsem ji poprvé a pak často v lázních Bardejov jako přílohu (jsou to vlastně těstovinové kuličky, pokud se nepletu) a chutnala mi. Salátek vypadá opravdu moc jedle.
1.
-
Vypadá to velmi jedle
Jen tápu - co je tarhoňa?