Tarhoňový salát

Suroviny

500 g tarhoně
300 g mražené zeleninové směsi dle své chuti
200 ml majonézy
100 g taveného sýra ve střívku
2 lžíce oleje
4 vejce
sůl
mletý pepř černý
zálivka:
4 lžice vody
1 lžice sójové omáčky
2 lžice krystalového cukru
4 lžice oleje
4 lžice horčice
4 lžice kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrólika dáme všetky ingrediencie na zálievku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.

  2. Tarhoňu uvaríme, scedíme.

  3. Vajcia uvaríme na tvrdo.

  4. Na oleji orestujeme asi 5 minút zeleninu, zmiešame s uvarenou tarhoňou a zálievkou. Dáme na hodinu do chladu.

  5. Syr vytlačíme do mištičky, pridáme toľko majonézy, aby sa vytvoril hustý krém. Osolíme.

  6. Šalát uložíme na taniere, obložíme plátkami vajec a polejeme syrovým krémom.

Komentáře k receptu Tarhoňový salát

  • Petronila Petronila(neregistrovaná)

    Tarhoňu jsem zcela nahodou objevila v obchodním řetězci Lidl,už jsem ji vařila a je moc dobrá . D:-))oporučuji.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Je to vlastně nudlové strouhané těsto. Pipre, myslím, že už jsme se o tom bavily.;-):yes: A mám dojem, že je v Orlu, nejsem si jistá, ale tam je větší výběr těstovin, než v Albertu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    thomassinno tarhoňa je druh cestoviny : http://www.toprecepty.cz/recept/2345-tarhona/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibi, souhlas, prakticky totéž

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Špagi, tak to těsto je podobné ,jako když děláš strouhání do polévky:-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jo a bodík Terezce :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    pipre - Tarhoňu kupuju v Kaufu, nebo si ji dělám - viz :
    Tarhonya, nebo tarhoňa, je typická maďarská těstovina, anglicky zvaná „egg barely“ která se podobá německým špeclím (Spätzels) nebo židovským ferverle. Těsto jak na tarhoňa, špecle nebo i ferverle je v zásadě stejné, rozdíly jsou v jejích přípravě, ve tvaru a v úpravě.

    Výroba

    Ze 2 šálků mouky, ½ lžičky soli a 2 vajec uhněteme tuhé těsto. Těsto ustrouháme na hrubém struhadle a necháme na pomoučněném vále proschnout. Oschlou těstovinu vaříme ve velkém množství slané vody 8-10 minut. Vařené těstoviny propláchneme vlažnou vodou, omastíme rozpuštěným máslem a podáváme.
    Podle přání můžeme tarhoňu, podobně jako špecle, opéct dozlatova na horkém tuku.
    Zkopírovala jsem z: http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/tarhona

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Škoda, že tarhoňu nemůžu nikde sehnat, jedla jsem ji poprvé a pak často v lázních Bardejov jako přílohu (jsou to vlastně těstovinové kuličky, pokud se nepletu) a chutnala mi. Salátek vypadá opravdu moc jedle. :yes:1.

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Vypadá to velmi jedle :-)
    Jen tápu - co je tarhoňa?:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: tarhoňa recepty tarhoň tarhońa tarhonya zeleninový salát s tarhoňou tarhoňa příprava těstovinové špecle recepty z tarhoně tartoňový salát tarhonya recept tarhoňa recept tarhoně omáčka ke špeclím tarhoňa jako salát těstovinové kuličky příprava tarhone tarhona a jeji priprava tahoňový salát těstoviny tarhoňa salat těstoviny tarhonya recepty