Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 183 kJ / 2 434 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 68,38 g | 
| Tuky | 64,38 g | 
| Vláknina | 17,88 g | 
| Cholesterol | 15 mg | 
| Sodík | 4,92 g | 
| Sůl | 12,25 g | 
| Sacharidy | 386,30 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do mísy vsypu sypké ingredience a řádně minimálně 2 minuty mísím.
	Krok 2: Poté přilívám mléko s olejem a vodu s octem.
	Krok 3: Vypracuji hladké těsto. Posypu moukou a nechám na teplém místě vykynout alespoň 1 hodinu.
	Krok 4: Po vykynutí (objem se zvětší 2x) těsto přemístím na pomoučený vál, rozdělím jej  na díly (pro toprecepty jsem udělal 4 díly) a vyhnětu dalamánky (kulaté nebo podlouhlé).
	Krok 5: Dalamánky vložím na pečicí papír na plech a uložím do tepla, aby dalamánky ještě nakynuly.
	Krok 6: Po ½ hodině vložím dalamánky, potřené vlažným mlékem a posypané mákem, solí nebo kmínem, do trouby vyhřáté na 180°C do středu trouby a peču cca 30 min (dle vaší trouby – je třeba hlídat). Po 30 minutách dalamánky vyjmu z trouby přesunu na vál, potřu vlažnou osolenou vodou a nechám vychladnout. Podávám jako přílohu.
Zveřejněno 29. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Rohlíkové dalamánky paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9y2Y
Moje poznámka
					
				
Rohlíkové dalamánky paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9y2Y
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 21 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 34 minutami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 50 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recepty dalamánek rohlík, 
						
						
							příloha dalamánky, 
						
						
							dalamanky bez posypu recept, 
						
						
							recepty paní hajné ze „šlajfu
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							ocet, 
						
						
							mléko, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej, 
						
						
							mléko, 
						
						
							mák, 
						
						
							sůl hrubozrnná
						
					
	
			
Komentáře (7)
Sorry ! Mea culpa !
Dalamanek je z chleboveho těsta, rohlík ze světlého a hladké mouky. Rohlíkový dalamanek není nic, dá se přirovnat k výrazu -částecná stoprocentní pravda-
5 dcl oleje do 500g mouky je hloupost, nehlede na mnozstvi ostatni tekutiny v rcp.Nemelo byt cl?