Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 min 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 20 min 0 názorů

Suroviny 5 porcí

1 kg kuřecí prsa
1 dcl mléko
1 dcl světlé pivo
Vejce
Hladká mouka
Strouhanka
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Prsa naporcuji na řízky, posolím a jemně naklepu.

  2. Vejce, mléko a pivo posolím a rozšlehám do pěny.

  3. Poté klasicky trojobalím, vložím do vaječné pěny a znovu trojobalím.

  4. Řízky smažím na rozpáleném slunečnicovém oleji do zlatova. Podávám k bramborovému salátu, bramborové kaši nebo k vařeným bramborům s rozpuštěným máslem. Chutnají stejně dobře i s chlebem a kyselou okurkou.

Poznámka od kuchařky

Lze použít i jiné maso, dle chuti strávníků.

Komentáře k receptu Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: řízek pana domaciho švestky recepty řízky recepty vaječný řízek recepty řízky paní hajné jemné vepřové řízky jemný vepřový řízek řízky paní domácí slajf