Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“

Josef Lerch Kuchař: Josef Lerch

Doba přípravy: 20 min 5 porcí Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 kg kuřecí prsa
1 dcl mléko
1 dcl světlé pivo
Vejce
Hladká mouka
Strouhanka
Sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Prsa naporcuji na řízky, posolím a jemně naklepu.

  2. Vejce, mléko a pivo posolím a rozšlehám do pěny.

  3. Poté klasicky trojobalím, vložím do vaječné pěny a znovu trojobalím.

  4. Řízky smažím na rozpáleném slunečnicovém oleji do zlatova. Podávám k bramborovému salátu, bramborové kaši nebo k vařeným bramborům s rozpuštěným máslem. Chutnají stejně dobře i s chlebem a kyselou okurkou.

Poznámka

Lze použít i jiné maso, dle chuti strávníků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jemný řízek paní hajné ze „Šlajfu“

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: řízek pana domaciho švestky recepty řízky recepty vaječný řízek recepty řízky paní hajné jemné vepřové řízky jemný vepřový řízek řízky paní domácí slajf