Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trubičky z "lístkového" těsta

Kdo by je neměl rád? Trubičky plněné sladkým bílkovým sněhem. Z netradičního těsta. Ať už je uděláme na rodinnou oslavu nebo společenskou událost, či kolegům v práci, sklidíte ovace na otevřené scéně. Z podnosu zmizí rychlostí blesku.

Hodnocení receptu je 4,5 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 451 kJ /
3 215 kcal
Bílkoviny63,36 g
Tuky16,98 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 426 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,39 g
Sacharidy699,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme žloutky, vodu, ocet a špetku soli a po částech vmícháváme hladkou mouku a vypracujeme vláčné těsto. Krok 2: Formy na trubičky i plech opláchneme ve studené vodě. Krok 3: Těsto rozválíme na tloušťku 3 mm a rádýlkem z něho krájíme pruhy široké asi 3 cm a dlouhé 15 cm. Těmito pruhy těsta obtáčíme formy na trubičky tak, aby jeden závit druhý trochu překrýval. Krok 4: Těsto při natáčení nevytahujeme. Konce těsta dobře přitiskneme a trubičky klademe na plech tímto spojem. Krok 5: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 6: Připravené trubičky na povrchu potřeme rozšlehaným žloutkem a prudce upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Krok 7: Hotové trubičky snímáme z formiček až zcela vychladnou. Krok 8: Trubičky plníme bílkovým sněhem. Ten připravíme tak, že do tuhého sněhu z bílků zašleháme jemný krupicový cukr s vanilkou. Misku se sněhem postavíme do kastrolu s horkou vodou a šleháme, až je sníh hladký a jemný. Krok 9: Hotový krém plníme sáčkem s nasazenou trubičkou.

TIP: Další plněné cukroví

Zveřejněno 27. 8. 2008

Poznámka autorky pelda

Na jeden bílek dáváme 50 až 60g cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trubičky z "lístkového" těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trubičky z "lístkového" těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vidím, že casino i Terezka jsou akční lidé :-)):yes: Já z podobných těst peču spíš záviny, trubičky jsem zkusila jednou a jak píšu níže - nejsou špatné, ale není nad pravé listové ;-)
Musím říct, že mě na Topreceptech ty zavádějící názvy a hlavě autoři, kteří na nich tvrdohlavě trvají, i když nemají pravdu, docela štvou. Nevím, co proti tomu podniknout víc, než že je upozorníme :-S

tejaja: na fotkách autorky receptu zcela určitě není toto beztukové těsto, má tam jakési těsto opravdu listové, je viditelný markantní rozdíl mezi tím jí nabízeným a tím, co tak krásně zkusili Terezka a Casino. Nic proti receptu, i když mě moc neláká, ale fotka je opravdu pro méně zkušené velmi zavádějící:no:

casino: Presne tak, súhlasím.:yes:

...už končím, beztak je přecasinováno:-8 ale zapomněl jsem zmínit: s těstem se velice dobře pracuje (dobře postavený rcp) a pro mě přeqapivou věc - šlo velmi dobře rozvalovat i bez podsypávání:yes:

casino: Nepozerala som sa bližšie, až teraz, keď ste upozornili a súhlasila by som. Fakt mi pripadajú ako z lístkového. Moje potretté bielkom zmenia iba farbu, ale štruktúru cesta nie. :-)

tejaja:
Když tak koukám na autorské foto, tak mi přijde, že ty trubičky se podobají těm z pravého listového mnohem více než ty naše dnes pečené:-O Že by to bylo tím žloutkem, který jsme my k potírání nepoužili?:-O
No, ověřovat to už znovu nebudu... 1x stačilo;-)

casino: nedalo vám to, čo? :-D;-) Ja mám ten recept od kolegyne dávno, ale poviem pravdu, teraz som ho robila druhýkrát, dávam prednosť klasickému lístkovému, ktoré zbožňujem na všetky spôsoby a použitia. Múdry človek ho vymyslel. :-D:yes:;-)

...jak to napsat aby jeden nebyl nařčen z podjatosti, když tu má jeden podobný rcp...:-D
Zadělal pouze z 1 žloutku, ale žloutkem neperoutkoval; pekl prudce při 225°C

magdalenka:
Jedna věc funguje - možná proto že jsem to pekl na kuželech. První, na fotečce ten přicmoudlý - zkušební, sjel z formy takovým fofrem, že skončil až na podlaze. Poskakoval a poskakoval, a když jsem se ho posléze zmocnil, tak ten pád přežil naprosto bez úhony:-D Myslím, že to hovoří za vše...:-//

Je překvapující, že na to, že v těstě není ani slza tuku, tak ty produkty nejsou až tak jednoznačně hodné zavržení, ale i tak, toto a listové má společné asi tolik co hodinky a holinky:-D:-// a i kdyby se v názvu "Trubičky z lístkového těsta" dalo to -lístkového- do uvozovek, tak i pak ten název bude značně, značně zavádějící.

Ale s lososovou pěnou,jako svačinka, mi to přišlo k chuti;-)

Edit:
tejaja, tak jsme se tu málem srazili:-D:-D:-D

magdalenka: Magduška, čestné iskričkové + čestné zväzácke.:yes: Pridávam fotky, teraz ráno som trubičky urobila, ale natáčala som na malé trubičky, lebo ich potrebujem plniť naslano, brokolicovou náplňou. ;-) Takže som potierala bielkom a sypala sezamom. Nie je to chuťovo ako lístkové ( ale je to vec chuti a hlavne náplne, ako to celkovo bude chutnať ), ale v prípade, že súrne potrebuješ a doma nemáš lístkové, tak je to jedinečná a lacná náhrada. :yes: Necháš upečené trubičky vychladnúť a potom ich ľahko stiahneš z kovových rúrok. ;-)

tejaja:čestné pionierske? Múka, žĺtky, ocot, voda a namotám na trubičku a zíde to potom dolu?
Casino, žiadne trubičky som ešte nikdy nerobila, je to hanba, ja viem. Odhodlávam sa už roky a vyhováram sa, že nemám trubičky...:-D

magdalenka:
Taky čučím jak žaba z kyšky:-O
Z "nudlového" jsem trubičky ještě nemotal...
Ale že by autorka vynechala tuk v surovinách i v postupu? To je asi málo pravděpodobné.
Pokud se zizala: prve nepřehlídla, tak by to mohla znovu potvrdit. Tý bych věřil;-)

magdalenka:
a zkusila už tady tyto http://www.toprecepty.cz/recept/38488-listove-test...

Edit:
No, Tejaja věrím taky;-)

magdalenka: Poznám toto cesto, nie je to lístkové cesto, ale čo sa týka prilepenia, chová sa ako lístkové, teda neprilepí sa. ;-)

Recept ma zaujal, stále mám však dojem, že zo surovín vypadol tuk.
Neviem si predstaviť, že toto cesto -pásiky-_namotávam na trubičky len opláchnuté vodou, nentreté nejkým tukom. Že by sa neprilepili? Od čoho sú ľahké, nadýchané?
Traja užívatelia recept chvália, nedokážem posúdiť, či to naozaj vyskúšali.

Tématické fráze:
listkove testo, recepty z lístkového těsta, trubicky z listoveho testa, sníh do trubiček, kremlore, lístkové těsto recepty, lístkové těsto recept, cukroví z listového těsta, listove trubicky, recept na lístkové těsto, formy na trubičky, forma na trubičky, listové trubičky recept, lístkové těsto na kremrole, falešné lístkové těsto, kremrole z listoveho testa, kremrole recept, recept z listkoveho testa, trubičky cukroví, cukrovi trubicky

Suroviny:
mouka hladká, žloutek, ocet, voda, sůl, bílek, cukr krupice, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu