Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 783 kJ / 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 1,30 g |
Vláknina | 9,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 37,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lístkové těsto tence rozválíme, pomocí větší formičky (velikost je dána velikostí "muffinek" na mufinkovém plechu) vykrojíme kolečka, kterými vysteleme formičky na plechu a těsto potřeme lehce rozkvedlaným vejcem. Já měla plech pro 12 mufinek. Menší kulatou formičkou vykrojíme pro každou růžičku 6 koleček, která uprostřed poklademe tenkými plátky jablek, ochutíme cukrem a skořicí a tvoříme růžičky.
Krok 2: Z prvního kolečka vytvoříme pestík a kolem něj nabalujeme dalších 5 koleček s náplní (viz fotopostup).
Krok 3: Hotovou růžičku vespod mírně stlačíme a vložíme na plech do formičky s těstem. Lehce dotvarujeme okraje a poté je potřeme rozkvedlaným vejcem.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C. Záleží na troubě. Někdo peče ze začátku zprudka 10 minut a poté tlumí teplotu.
Zveřejněno 17. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoRB
Moje poznámka
Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoRB
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 1 hodinou
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 5 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 15 minutami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 31 minutami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 2 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 2 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 3 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 3 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 3 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 5 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 5 hodinami
Tématické fráze:
jablečné růžičky z listového těsta,
jablkové růžičky,
růžičky z listového těsta a jablek,
jablkové růžičky z listového těsta,
růžičky z listového těsta s jablky,
pečené růžičky z jablek,
jablkové růžičky video,
ruzicky z jablek video,
pečené růžicky,
růže z listového těsta video,
pečené jablkové růžičky,
recepty z listkového těsta,
jablecne ruzicky video,
pečené jablečné růžičky,
pečené jablečné růžičky,
jablkové růžičky z listového těsta video,
růžičky z listového těsta,
recept na jablkové růžičky,
pečené růžičky s jablky,
pečené růžičky z jablek
Suroviny:
těsto listové,
jablko,
cukr skořice
Komentáře (43)
Dalsi "figl" je, pridat k neoprazenym mandlim jednu mandli horkou. Kdyz nemate, postaci jedna "mandle" z pecky merunky a nebo pridat mandlovou esenci, ale to se dela, kdyz se krem pouziva na promazani dortu, tedy bez dalsi tepelne upravy.
Ty oprazene mandle urcite zmeni chut testa frangipane.
"jen jsem v moučníku vůbec necítila mandlovou chuť"
Samotné mandle (na rozdíl od ořechů či oříšků) mají nevýraznou chuť. Např. u makronek se skořápky dělají obvykle z mandlové mouky, ale desítek různých příchutí se dosáhne teprve různě ochucenými náplněmi.
http://www.toprecepty.cz/recept/38088-makronky/
Dokonce i marcipán, což jsou takřka pouze mandle + cukr, se často ochucuje mandlovým aroma...
Přidávám fotku, boky jsem přetřela zředěnou marmeládou a obalila ve zbytku mletých mandí, aby nebyl vidět jen piškot. Měla jsem jich ale málo na obalení, takže fotka nic moc