Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 955 kJ / 2 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,40 g |
Tuky | 155,84 g |
Vláknina | 21,00 g |
Cholesterol | 775 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 46,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka (proužky).
Krok 2: Na pánev nalijeme olej a vložíme kousíček cibule a až začne pěnit, přidáme maso a orestujeme dozlatova. Potom přidáme cibuli, kterou vařečkou rozďoubneme na proužky, chvilku restujeme a pak zalijeme smetanou.
Krok 3: Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme ve šlehačce povařit maso do měkka. Nakonec dochutíme chilli a tabascem podle chuti. Je to oheň, tak by jídlo mělo být příjemně pikantní. Každý podle svého.
Zveřejněno 9. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
Moje poznámka
Krakonošův oheň drůbeží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2or
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 15 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 19 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí krakonošův oheň,
krakonošuv rizek,
krakonošův oheň z kuřecího masa,
krkonošuv ohen,
katuv oheň,
krakonošuv řízek recept,
krakonošuv ohen kuřecí,
krakonšův oheň,
oběd recepty,
krakonosuv ohrn,
kraqkonošuv ohen,
krakonošuv ohň,
recepty na oheň,
krakonosuv kureci rizek,
krakonosovi ohne,
krakonošův kuřecí oheň,
krakonošův ohen kuřecího masa,
hrakonosuv ohen,
krakonošův šlehačkou,
krakonosuv ohen s kuřecím masem
Suroviny:
prsa kuřecí,
smetana ke šlehání,
cibule,
olej,
omáčka sojová,
chilli,
tabasco,
sůl,
pepř
Komentáře (17)
Vhodná příloha je rýže, pečené brambory, nebo bramboráčky.