Koblihy z Moravy
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je můžete kdykoliv v průběhu celého roku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 847 kJ / 2 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,02 g |
Tuky | 69,79 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 772 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Moje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 6 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 15 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 41 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 1 hodinou
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
recept na koblihy,
koblihy bez rumu,
koblihy z hladké mouky,
celozrnné koblihy,
koblihy,
koblihy s rumem,
moravské koblihy,
jak se dělají koblihy,
jaká mouka na koblihy,
jaká mouka do koblihy,
mouka na koblihy,
recepty koblihy,
jakou mouku na koblihy,
rum do koblih,
koblihy jany,
koblihy hladká mouka,
recept koblihy,
koblihy masopustni z celozrnné mouky,
recept na koblihy s rumem
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
rum,
jahodová marmeláda,
sádlo,
cukr moučkový
Komentáře (7)
Jana Hamzova:
kapek a výsledek je též dobrý.Těsto kyne normálně i bez alkoholu...
Po koblížcích se jen zaprášilo
No, traduje se, že rum se používá (vedle ochucení) proto, že ALKOHOL v něm obsažený zlepšuje "vyběhnutí" korpusu při smažení, ale především snižuje nacucání koblih tukem.
Nevím, zda to tak opravdu funguje, nikdy jsem nedělal pro porovnání paralelně koblihy bez rumu a s rumem... Ale pokud to funguje jak se říká, pak nahrazovat rum rumovou trestí je lidová tvořivost