Kulajda se zastřeným vejcem

Jana Hamzova Kuchařka: Jana Hamzova

Doba přípravy: 30-40 min 6 porcí Polévky 5 názorů

Suroviny

3 pl másla (na jíšku )
3 lžíce hl. mouky
1,5 l vody
1 kostka masoxu (drůbeží)
4 brambory
hrst čerstvých hub lesních
ocet dle chuti
250 ml smetany 31%
sůl
pepř
3 lžíce nasekaného kopru na jemno
Suroviny na zastřené vejce:
1 vejce na osobu
150-200 ml octa
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme hl. mouku a orestujeme dozlatova.

  2. Zalijeme vodou, vložíme kostku masoxu, brambory na kostky, ochutíme solí a pepřem.

  3. Očistíme houby, pokrájíme je na větší kusy a na másle orestujeme dozlatova. Orestované houby přidáme do polévky a vaříme, dokud nejsou houby a brambory měkké. Nakonec vmícháme smetanu, dochutíme octem a koprem. Na talíři do polévky přidáme ztacené vejce.

  4. Ztracené vejce :
    Do kastrolku dáme vodu až zavře přilijeme ocet. Vajíčko rozklepneme do naběračky (hrnku). Vodu zamícháme tak, aby uprostřed vznikl vír. Doprostřed víru pomalu vlijeme vajíčko. Vodní vír zabalí bílek okolo žloutku. Vaříme asi 3 min.

Poznámka

Kopr už nevařte ztratil by barvu.

Použijte kvalitní vysokoprocentní smetanu, jiná se srazí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kulajda se zastřeným vejcem

Tématické fráze: kulajda kuajda recept na polévku kulajda ztracené vejce co dat do kulajdy recept na kulajdu se ztracenym vejcem česnečka se zastřeným vejcem recept kulajda s houbami a koprem a ztraceným vejcem zastřeným vejcem kdy dávat ocet do kulajdy polévka se zastřeným vejcem kulajda s cesnekem octem se srazi kulajda kulajda s houbami a zadtřeným vejcem recepty se zastrenymi vejci top recepty kulajda s vajickem kulajda se ztraceným vejcem koprová polévka se zastřeným vejcem kulajda z vejicem kulajda polévka česnečka ze zastřeným vejcem