Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loštické kuře

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 599 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny39,56 g
Tuky127,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 108 mg
Sodík 4,57 g
Sůl11,33 g
Sacharidy7,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a omyté kuře vymažeme uvnitř i vně utřeným česnekem se špetkou soli (já jsem nesolila). Syrečky a anglickou slaninu nakrájíme na kostičky (dva plátky anglické si necháme stranou), přidáme čerstvě nahrubo umletý pepř a sladkou papriku. Krok 2: Směs promícháme, naplníme s ní břišní dutinu a kuře zašijeme. Na dno pekáčku položíme na měsíčky nakrájenou cibuli, na ni položíme 2 plátky anglické slaniny a na ně položíme připravené kuře. Na kuře dáme 2-3 plátky másla a podlijeme trochou vody. Krok 3: Troubu předehřejeme na 230°C, vložíme kuře a pečeme cca 15 minut. Pak troubu ztlumíme na 170°C a pečeme 1 hodinu. V průběhu pečení podléváme dle potřeby vodou. Krok 4: Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, ale myslím, že by se hodily i bramborové knedlíky, špecle nebo halušky.

Zveřejněno 1. 11. 2009

Poznámka autorky Paprika

Recept přinesl manžel od kolegy z práce a u oběda chrochtal blahem.

V průběhu pečení nebyly syrečky vůbec cítit, až po rozkrojení kuřete.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loštické kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLPW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loštické kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLPW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

U nas doma tento recept zabodoval na plné čáře. Tak dobré kuře jsem už dlouho nejedla! Sice jsem měla doma jenom stehna, takže směs nebyla zašitá vevnitř a tudíž odér byl neutajitelný :-D ale i tak obrovská pochoutka:yes::-:-8 Takže ukládám a už teď se těším na příště. :-8 Říkala jsem si, že zkusím přidat trochu kysaneho zelí, tak uvidíme. ;-)

:yes:Tak tohle kuře si ukládám ,a vyzkouším,syrečky neboli tvargle přítel miluje ,tak snad budu mít úspěch a trošku si šplhnu:-D

Vámoši Tomáš 17. 5. 2016 17:12
<3

Eva: To mně moc těší :-)

Je to dobrota. Přítel byl nadšený, že vylizoval i talíř :yes: Děkuji za výborný recept. Dnes jej vařím zas :-K

Díky za projevenou důvěru a vaši odvahu. Myslím, že výsledek stál za to.:-p;-)

Dneska chtěl taťulda vyrobit něco odvážnýho k obědu. Tvarůžky jsme měli doma jen naložený v pivu, tak to vzal a šup do kuřátka, říkal, co se může stát:-O No ten odér teda byl:-D:-D, ale chuť mňam a to já tvarůžky samotný nejím:yes: Plus bod:yes:

:-p :-p mňáááámmmooozníí :-D

znám dělala jsme ho:yes:když manžel dovezl z LOŠTIC SYREČKY MŇAM:yes::yes::yes:bodíků aspoň 10:-))

vynikající:-p u oběda chrochtali všichni:-D mělo to úspěch.:yes::yes::yes:

určitě to vyzkouším.Sbíhají se mi sliny:yes::yes:

Také bylo tento víkend na oběd a nezklamalo - super, já tvarůžky můžu, ale tam nebyly cítit, mohla jsem dát víc (měla jsem jen 125g, jak je v receptu), bodík už byl, takže už jen díky za recept;-):-p

Dnes bylo na oběd. K focení jsem se nedostala ani náhodou, hned byli všichni u stolu a bylo po kuřeti. Tvarůžky dvoje, hromada domácí uzené slaniny a obrovské množství cibule. Bramborová kašička s úžasnou šťávičkou, no jsme unešeni. Díky :-))

Elizo :-D:-D:-D úplně ho vidím a moc mně to těší :-8:-8, i když to vlastně není můj recept.;-)

Papričko, ještě pro vykreslení atmosféry včerejší hovor u večeře:
Manžel (s plnou pusou): "Dalas´ to na Toprecepty?" (většinou ho tahle moje aktivita ostentativně nezajímá ;-)); já: "To je z Topreceptů." - "Vyfotilas´ to?" -"Jo." -"Hele, a píšeš tam nějaké komentáře?" -"Jasně." -"A můžeš tam napsat, že je to naprosto fantastický?"... (:-O:-D:-D )
Tak to tedy vyřizuju...:-) a to od člověka, který moji vášeň pro Toprecepty absolutně nechápe...:-*

Tématické fráze:
kuře se syrečkama, recepty z kuřete, loštické syrečky, kuře se syrečky, kuře syrečky, kuře na syrečkách, loštické recepty, kure, něco z kuřete, losticke tvaruzky, kuře s tvarůžky, losticke, loštice syrečky, kuře plněné syrečky, kuře recept, kuře s sirečkama, kuře na sirečkách, kuře tonda, recepty kure, recept z kurete

Suroviny:
kuře, cibule, sýr syrečky olomoucké, slanina anglická, česnek, pepř, paprika sušená sladká, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu