Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá buchta s vůní kávy

Když se ohlásí nečekaná návštěva a potřebujeme rychle upéct něco dobrého z toho mála, co máme doma, pomůže nám tento recept. Jednoduchá kakaová buchta, příjemně vonící kávou, je potřená marmeládou a politá čokoládovou polevou.

Hodnocení receptu je 5,0 (89×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 546 kJ /
3 477 kcal
Bílkoviny75,07 g
Tuky139,88 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 788 mg
Sodík 435 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy455,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny sypké přísady spolu dobře promícháme. Přidáme tekuté suroviny, vše rychle spojíme dohromady a těsto vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Krok 2: Pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C. Krok 3: Po vychladnutí pomažeme marmeládou a polevou, kterou připravíme tak, že čokoládu rozpustíme nad párou a vmícháme smetanu a rozpustnou kávu.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 21. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mng0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mng0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (74)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Buchta je výborná, vláčná...ale káva je cítit minimálně...pečeno přesně podle receptu, příště přidám rozhodně víc😉

:-)<3:yes: jednoduchá ale výborná :yes::-K

Romario: Prosím, jak asi velký plech, děkuji.

:-K přidávám fotku:yes:

Buchta je výborná,rychlá a chutná.Přibude k oblíbeným. Děkuji:-*:-K

Pekla jsem podruhé,je moc dobra, voňavá:-). Jen bych doporučila na menší plech, jinak je buchta nízká.

Mňamka <3 Fotila jsem rychle v pološeru, abych vůbec měla co :-) je moc dobrá :yes::-K

Vynikající :yes::yes::yes::yes:

Straslipka Martin: Moc děkuji..:-K:-K

Moc doooobra děkuji za recept :-)<3

Určitě vyzkouším :-)

Rozpustna kava a instant kava? Je v tom nejaky rozdiel?

J.Stofko: Není, je to stejné..;-)

Chci se zeptat - není polevy z jedné zakysanky na celý plech málo?

Iva: Ivo omlouvám se, nějak mi to uniklo :-( není to málo, je to akorát..;-):-K

Právě dnes jsem vyzkoušela poprvé a je opravdu vynikající! Přidávám i fotku do sbírky ;-)

Katka K.: Katko já děkuji,;-) jsem moc ráda, že Vám chutnalo, a taky díky za krásnou fotku. Moc mě to potěšilo.... :-K:-K

Našla jsem tu receptík na jednoduchou buchtu s vůní kávy... vypadá skvěle,tak jsem ji před chvílí dopekla.Teď už musíme jen počkat až vychladne a bude ochutnávka.Věřím,že bude vynikající. Děkuji za recept.Věřím,že ji budu péct častěji.

Mila: Děkuji za důvěru, a doufám, že Vás buchta chutí nezklame..;-);-)

výborná!!! Můj desetiletý syn ohodnotil jako luxusní, úžasný, bez jediné chybičky ;-) Díky moc za skvělý recept:yes:<3

Irma: Moc děkuji za pochvalu, potěšila jste mě.:-K;-)

Byla výborná. K večeru jsem ji upekla a ráno jsem dělala novou. Myslím že to mluví za vše... :-D :yes:

Marta:Budu se těšit na zprávu :-K:-K:-K

Buchta už se peče, zítra čekám návštěvu a tak myslím, že si pochutnají:-). Recept přišel v pravou chvíli zrovna jsem se chysala nějaký najít a on si mě našel sám:-)):yes:

tak buchtu jsem upekla,ale trochu si ji přeonačila,nedala jsem kakao,ale dvě lžíce kávy a je supr. když kávová ,tak kávová. dík za recept:yes:

Výborná:-):yes:

Monika:určitě ano,ale chutě budou asi jiné :-K;-)

co místo zakysanky smetana 30%:-ptoprecepty.cz

Dana:;-)

Dobrý den,
jelikož jsem viděla mnoho recenzí na tuto buchtu a všeci ji chválili, tak jsem se odvážila a upekla. Mohu potvrdit je skvělá.
Sice jsem do polevy dala čokoládu na vaření, ale nugátovou, ale i tak je výborná.:-)

gillan63:;-);-);-)

Tak mika59 ,,,,i babička mě buchtu pochválila ! Je to fakt mňamka ... Přidal jsem k rumu ještě lžíci amaretto likéru... a úžasná záležitost byla na světě .Supr recept ...díky

gillan63::-K

:yes:Už se na ni chystám .....už slintám blahem ....ještě jednou díky mika59...:-p:-p

Rakave:Peču taky na tom plechu a nevím kde je chyba.Mně se zdá,že je to akorát.Tou smetanou to zřídne a vznikne krásná poleva na celý plech.:-K

Výborná buchta! Teď ji ochutnáváme.Jen na jak velký pekáček jí dáváte? Já ji pekla na pekáčku asi tak 40x25 cm a té polevy jsem měla tak na třetinu buchty :) ! Přidala jsem také bodík.

Jana Remkova::-K

Anneetta::-K

MrazovaJa::-K

:yes: Krásný večer, buchta je výborná, zkoušela jsem a moc nám chutná:-) Děkuji za recept, posílám bodík a ukládám k oblíbeným.

Buchtička sklidila veliký úspěch! .-)

Bersy:Díky vám a všem za milé komentáře i za bodíky :-K

Buchta upečená právě teď si jí dávám ke kávičce a je vynikajícíííí:yes:tak ať chutná dalším;-)děkuji za receptík, ju a pekla sem 15 min na 160 st,,:-K

antonieta tavares de jesus 6. 3. 2015 13:04
ziju v Angoly a jsem z Angoly tady nemam polohrubou nebo hrubou mouka mi mame jenom mouka ale skucila jsem delat tu buchta a bylo to vyborne

jarda Kadic:Jardo nevím,nemám to vyzkoušené,možná místo granulované
dát čerstvě mletou.Taky to nemusí být špatné.:-K

Tématické fráze:
jednoduchá buchta, jednoduchá kávová buchta, jednoduchá kávová buchta s tvarohem, kávová buchta, jednoduchá buchta bez mléka, buchta s kavou, recept na jednoduchou buchtu, hrnková buchta ze zakysané smetany, buchta z kávy, buchta z instantni kavy, jednoducha buchta s marmeládou, buchta ke kave, jednoduché buchty, jednoduchá pomerančová buchta, jednoduchá buchta s kávou, výborná buchta ke kávě, vynikající jednoduchá buchta, top recepty buchty jednoduche, buchty jednoducha, buchta z rozpustné kávy

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, mléko, káva instantní, máslo, olej, rum, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, čokoláda na vaření, smetana zakysaná, káva rozpustná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu